Zdravlje

Ljubav

Neurolog savetuje! Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno!

Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno! Neurolog Tara Svart ima 6 saveta koji će, kako ona tvrdi, da doprinesu boljem radu mozga, većoj koncentraciji i održavanju pozitivnih misli. 

Neurolog savetuje! Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno! Svet Plus




Složićete se da odgovor na ovo pitanje nije jednostavan, ali srećom poslednjih nekoliko decenija neurohirurzi su se ozbiljno bavili proučavanjem mozga i načina na koji on funkcioniše, i imaju vrlo zanimljive odgovore na ovo pitanje.

Doktorka Tara Svart ima 6 saveta koji će, kako ona tvrdi, da doprinesu boljem radu mozga, većoj koncentraciji i održavanju pozitivnih misli.



Savet 1

Pravilna ishrana je gotovo uvek ključ za rešavanje problema. Doktorka savetuje da u ishranu ubacite sledćih 5 namirnica: losos, avokado, jaja, orasi i žitarice, kao i palmino i maslinovo ulje.

Prema njenim rečima, uprkos činjenici da je ljudski mozak težak samo jedan do dva kilograma, on apsorbuje do 20-30% hranljivih materija koje ulaze u organizam, a glukoza je dragocen resurs za normalno funkcionisanje mozga.




Savet 2

Dobar i kvalitetn san je neophodan za pravilno funkcionisanje mozga. Da bi se potpuno opustio i oterao negativne misli mozgu je potreban san u trajanju od 7 ili 8 sati.




Savet 3

Hidriranje igra ključnu ulogu. Trudite se da unosite dovoljnu količinu vode u organizam. Preporučuje se pola litra na svakih 15 kg telesne težine.








Savet 4

Kiseonik je važan za funkcionisanje, ne samo mozga, već i svih ostalih organa. Trudite se da pravilno dišete. Kada kaže pravilno, doktorka Tara, misli na duboke udisaje koji će obezbediti dotok kiseonika u mozak. Ovaj mali trik daje odlične rezultate. Pomaže da se smanji nivo stresa i prevaziđu situacije u kojima nervoza dominira.



Savet 5

U idealnom slučaju trebali biste da se pređete tokom dana, u proseku oko 10.000 koraka.




Savet 6

Naučno je dokazano da svakodnevne 12-minutne seanse meditacije smanjuju nivo hormona stresa u krvi, povećavajući izlaganje između instinktivne i emocionalne reakcije i načina na koji ćete postupiti ili o čemu ćete početi da razmišljate.

 

Mesečni horoskop za avgust 2021. godine!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>