Ljubav

Style

Veridba profesora i maturantkinje o kojoj bruji Srbija!

Veridba profesora geografije i maturantkinje gimnazije u Bosilegradu o kojoj bruji Srbija, napravila je pravu pometnju, a sada se oglasio i direktor škole.

Veridba profesora i maturantkinje o kojoj bruji Srbija! Svet Plus




Veridba dan nakon završetka škole profesora geografije V. N. (30) i maturantkinje gimnazije T. P. (19), o čemu bruji čitava Srbija, napravila je pravu pometnju u Bosilegradu.

Direktor Gimnazije Bosilegrad Vladimir Grigorov tvrdi da za 26 godina karijere nikada nije doživeo ništa slično, a prema njegovim rečima, čitav kolektiv škole je iznenađen. Ipak, on izričito uverava da V. N. nikada nije ni pokušao da "namesti" ocene T. P.

Direktor dalje navodi da njih dvoje nisu viđeni u istom društvu, niti u prisnom odnosu, te da ništa nije ukazivalo da između njih postoji ljubavna veza.

- Škola se završila 11. juna, a on ju je zaprosio 12. juna. Mi smo to saznali putem društvenih mreža i ostali smo u šoku, koji i dalje traje! Apsolutno nikada nismo mogli ni da posumnjamo da među njima ima ičega. On je profesor na koga se niko nikada nije žalio, ni od zaposlenih ni od đaka. Svi smo zatečeni, a uprkos svemu, budući da je devojka već osam meseci punoletna i da više nema veze s našom školom jer je maturirala, kolege ga uglavnom podržavaju. Ljubav je čudo, a on je mladić za koga svi imaju samo reči hvale - ispričao je za Objektiv.

Povodom vesti da je nastavnik verio maturantkinju u Bosilegradu, oglasio se i advokat Nebojša Milosavljević.


- Prema članu 181. Krivičnog zakonika - nastavnik, vaspitač, staralac, usvojilac, roditelj, očuh, maćeha ili drugo lice koje zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina. A ukoliko devojka ostane u drugom stanju moguća je kazna od dve do 12 godina - kaže Milosavljević.






On dodaje da je akt u svakom slučaju nemoralan jer je nastavnik u odnosu na učenicu bio u nadređenom položaju kao i da se ovakvi prestupi najčešće kod nas sankcionišu i otkazom u školi.

Kako navodi izvor, ponašanje nastavnika V. N. je glavna tema ogovaranja u poslednjih mesec dana, a posebno nakon maturske proslave, na kojoj su dvoje "verenika" došli zajedno kao "partneri".Nastavnik je na ovoj proslavi navodno umesto sa profesorima sedeo sa učenicima za sto, ne odvajajući se od svoje verenice. Za vreme proslave, oni su bili u centru pažnje igrajući u centralnom delu sale, pred očima direktora i drugih nastavnika, koji, navodno, nisu ništa preduzeli.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/objektiv

Povezane vesti:


>