Zdravlje

Ljubav

Preporuka: Ovo je hrana koju smete da jedete pre spavanja!

Teško je uvek se pridržavati toga da se bar dva sata pre spavanja ništa od hrane ne konzumira, ipak ovo je prepruka kada je izbor namirnica u pitanju. Ovo je hrana koju smete da jedete pre spavanja!

Preporuka: Ovo je hrana koju smete da jedete pre spavanja! Svet Plus
Ako ste već ogladneli i nikako ne možete da izdržite a da nešto ne pregrizete, onda bar probajte da odaberete “prave” namirnice.


Nutricionisti izdvajaju pet namirnica koje smete da jedete čak i neposredno pre spavanja.Crna čokolada
Iako je, nepravedno, mnogi smatraju zabranjenom namirnicom, crna čkolada je lekovita! Tamna čokolada ima minimum šećera, doprinosi brzom mršavljenju, a takođe vraća nivo holesterola u normalu.


Supa
Bilo koja topla tečnost u kasne sate, ubiće osećaj gladi i smiriti telo. Ukoliko vas ne zadovoljava šolja čaja, predlažemo vam da pojedete šolju supe od povrća ili piletine.Bademi
Bademi će ublažiti osećaj gladi, a blagotvorno deluju i na mršavljenje. Ako noću želite nešto da pojedete, neka to bude šaka badema.


Seme bundeve
Umesto čipsa ili kokica, najbolje bi bilo da pred spavanje pojedete šaku semenki bundeve. Pošto sadrži magnezijum, ovo seme će blagotvorno delovati na vaš san.Pirinač
Ukoliko pred spavanje pojedete manju porciju pirinča, spavaćete kao beba. Osim što smiruje celo telo, integralni pirinač je odlična opcija ukoliko ste na dijeti.

Ukoliko uveče osećate jaku glad, preporuka je da prvo popijete čašu vode, a zatim, ukoliko ste i dalje gladni – pojedete nešto od navedenih namirnica. Ne preterujte, jer pun želudac znači nemiran san.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Objektiv

Povezane vesti:


>