Region

Svet

Van Gogh predstavlja spot i pesmu: Kakvo divno veče! (VIDEO)

Grupa "Van Gogh" predstavlja spot i pesmu "Kakvo divno veče"! Reditelj Dejan Senić koji je prvi put radio spot za Van Gogh kaže da su energija, raspoloženje i komplet atmosfera na snimanju bili fenomenalni, kao i da je veliko zadovoljstvo bilo sarađivati sa Đuletom, Srbom i Gagom.

Van Gogh predstavlja spot i pesmu: Kakvo divno veče! (VIDEO) Promo
Svoj 35. rođendan, grupa Van Gogh obeležila je REIZDANJEM ALBUMA „MORE BEZ OBALA“  iz 2019. godine i za tu priliku obradovala nas je spotom za pesmu „Kakvo divno veče“, koji je ujedno i četvrti spot sa aktuelnog albuma. U režiji Dejana Senića, spot je tokom 2019. godine sniman na lokacijama Barske regije, Skadarskog jezera i prostoru solane, u ambijentu netaknute prirode. Kroz priču o cikličnosti života, članovi grupe Van Gogh se slikom vraćaju na neka od mesta gde su kao deca provodili svoje letnje raspuste.

 

Pravljenjem suptilne paralele prikazana je veza ČOVEKA I PRIRODE, ali i njihova sličnost. Upravo kao i priroda, tiha i mirna, iako iskonski snažna sila, odoleva zubu vremena, ostajući suštinski ista, tako se i ČOVEK u svom životnom ciklusu, uprkos strujama i „brzini voza“ kojom ga život nosi, na kraju vraća na POČETAK. U spotu je neprozaičnim i umetničkim kadrovima pažljivo oslikana PROLAZNOST VREMENA, noseći svoj pečat kroz čitav životni ciklus, a koji se završava, ili možda opet počinje, pronalaženjem onog izgubljenog DETETA u sebi.

 

Reditelj Dejan Senić koji je prvi put radio spot za Van Gogh kaže da su energija, raspoloženje i komplet atmosfera na snimanju bili fenomenalni, kao i da je veliko zadovoljstvo bilo sarađivati sa Đuletom, Srbom i Gagom:

 

"S obzirom na to da živim na moru, naziv albuma “More bez obala” me je inspirisao da osmislim i uradim  spot. Negde sam ranije pročitao da su Đule i Srba kao klinci provodili svoje letnje raspuste na moru duž cele Barske regije i hteo sam slikom da oživim  njihova sećanja na vreme provedeno na letnjim raspustima. Od svih pesama sa albuma, odabrao sam “Kakvo divno veče” jer sam u njoj prepoznao magičnu, primorsku, a ujedno i vanvremensku atmosferu".

 

Kako dodaje, posebno inspirativno je bilo snimati decu, Teona i Anu, koji su se zaista zabavljali, tako da nije bilo potrebe za glumom, već su, kako kaže, samo ovekovečili  njihovu istinsku, bezbrižnu dečiju energiju:

 

"Glumica Branka Otašević i basista grupe Van Gogh, Dragan Ivanović glumili su ljubavni par srednje dobi i verno prikazali date emocije. Par u poznoj životnoj dobi predstavili su Vidosava i Savo Baranin, koji nas je na žalost, pre izvesnog vremena napustio", rekao je Senić.

 PODSETIMO, KONCERTOM U TREBINJU 11. JUNA OVE GODINE BEND JE ZAPOČEO KONCERTNU TURNEJU POSLE GODINU I PO DANA PAUZE, NASTALE USLED PANDEMIJE. TIME JE NAJAVLJENA LETNJA, REGIONALNA KONCERTNA AKTIVNIST KOJA SE NASTAVLJA 25. JUNA KONCERTOM U SKOPLJU, A U SKLOPU LETNJEG AKUSTIK FESTIVALA.

 

Album "More bez obala" je svoju uspešnu regionalnu promociju doživeo 2019.godine, a beogradsku juna iste godine.

 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>