Zdravlje

Ljubav

Kafa može da utiče na to koliko će uspešno biti mršavljenje!

Kafa može da utiče na to koliko će uspešno biti mršavljenje! Ako želite da skinete nekoliko kilograma, dijetetičar objašnjava zašto je ovaj konkretan napitak od kafe "pravi put"...

Kafa može da utiče na to koliko će uspešno biti mršavljenje! Svet Plus
Dobro je utvrđeno da kafa može da podstakne vaš metabolizam, zasnovan uglavnom na činjenici da kofein okreće telo da bi vam pomogao da sagorite više kalorija. Međutim, ima smisla samo da to zavisi od toga kako uzimate kafu. Vredi proveriti šta je registrovani dijetetičar upravo otkrio kao napitak od kafe koji je idealan za mršavljenje.


Donald Menki registrovani dijetetičar u Memorijalnom centru za barijatriju i metabolizam Sarasota u Floridi, dao je uvid o tome da li kafa podržava gubitak kilograma.


Pojednostavljeno, Menki je rekao da kafa "definitivno" ima sposobnost da stimuliše metabolizam, ali zavisi šta stavljate u nju.

 

Počelo je leto! Zaštitite kožu od sunca i zaboravite na fleke!


Pored toga što vam daje energiju koja može da pojača vežbanje i više fizičke aktivnosti uopšte, Menki je efekat mršavljenja kafe pripisao fascinantnom fiziološkom procesu poznatom kao termogeneza.
Bez mleka i šećera 
Prema Menkiju, kada je reč o skidanju kilograma, "crna kafa je najbolji način za mršavljenje". Menki je dodao da kafa "sadrži samo dve kalorije po porciji", a sadrži vitamin B12 i magnezijum, za koje su neki stručnjaci pripisali kao podršku u pomaganju telu da obrađuje hranu. Ali, naravno, Menki je dodao:


"Što više dodate šećera ili mleka, to više kalorija imate u kafi."Neke dijete, pozivaju na crnu kafu ili ponekad obični crni ili zeleni čaj kao jedine napitke pored vode koje treba pijuckati između obroka. Pokazalo se da kafa zadržava apetit i održava telo energijom kada nema dovoljno "goriva" iz hrane, zajedno sa nekim drugim moćnim blagodatima. Bitno je da znate:  Turska kafa: Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/eatthis.com

Povezane vesti:


>