Region

Svet

Region

Žarko Laušević sekirom povređen na snimanju!

Glumac Žarko Laušević (61) se navodno povredio se na snimanju filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", i to sekirom. Kadrovi za film  snimali su se u selu Nemenikuće nadomak Kosmaja.

Žarko Laušević sekirom povređen na snimanju! Screenshoot/Instagram
Žarku je navodno tokom jedne od scena na setu, slučajno ispala sekira i rasekla nogu i venu, a odmah mu je ukazana lekarska pomoć, prenose mediji.

Kadrovi za film "Heroji Halijarda" snimali su se u selu Nemenikuće nadomak Kosmaja, a u nastavku snimanja Lauševiću su pomagale kolege i saradnici, jer je danima imao bolove zbog rane na stopalu."Žarko Laušević je prema scenariju trebalo da zamahne sekirom iznad glave sve do poda i nekako se dogodilo da mu u punom zamahu ona isklizne iz ruku i da mu direktno sečivom padne na kožni opanak, koji je sastavni deo njegovog kostima. Iako je opanak bio od relativno čvrstog materijala, vrh sekire ga je presekao, pa se napravila duboka posekotina od nekoliko centimentara na gornjem delu stopala. Krvi je bilo na sve strane, iskreno da vam kažem, svi smo se uplašili, jer smo pomislili da je povreda ozbiljna. Žarku nije bilo svejedno, ali se trudio da ne paniči. Doktor koji je non-stop na setu sa glumcima je brzo reagovao, pa je brzo zaustavio krvarenje, a potom je morao dobro da dezinfikuje ranu da ne bi došlo do infekcije", prenosi Blic.


"Iako Lauš ne igra glavnu ulogu u ovom ratnom filmu, Bajiću je dragocen kao veliki umetnik koji je decenijama zbog lične tragedije bio odsutan iz kinematografije. On se najviše uplašio zbog njegove povrede, mislio je da će Žarko da ima ozbiljne posledice i da će da upropasti stopalo. Doktor koji je bio na setu je posle ukazane prve pomoći tražio da se Lauševiću noga snimi da bi bio siguran da u stopalu nema unutrašnjih povreda i preloma. Sve je, srećom, prošlo kako treba, pa se Žarko vrlo brzo vratio na set i nastavio da snima".

Radoš Bajić se takođe oglasio za medije kako bi prokomentarisao ovaj slučaj.

"Povrede na setu se dešavaju, to je normalna stvar. Lauš je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali se nije ništa strašno desilo. Imamo tim lekara koji je uvek sa nama na snimanjima i sve je prošlo kako treba", rekao je Bajić.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Blic

Povezane vesti:


>