Zdravlje

Ljubav

Naš organizam se menja na svakih 7 godina! U kom ciklusu ste vi?

Naš organizam se menja na svakih 7 godina, tvrdi nauka! U kom ciklusu ste vi? Kako starimo, naše telo se menja i u fizičkom i u psihičkom smislu...

Naš organizam se menja na svakih 7 godina! U kom ciklusu ste vi? Svet Plus




Prema Rudolfu Steneru i drugim naučnicima, sedmogodišnji ciklusi su izuzetno važni za lekare, nastavnike, društvene naučnike i psihijatre. On objašnjava koje se sve promene dešavaju tokom sedmogodišnjeg ciklusa.



0 – 7 godina

Ovo se odnosi na sam početak života, koji predstavlja najznačajniju fazu. U ovom vremenskom periodu vode nas instinkti gladi, potreba za ljubavlju, zaštitom i podrškom, osećaj bola i uticaj na životnu sredinu. Istovremeno se izgrađuju naše unutrašnje i mentalne strukture koje nam u kasnijim godinama omogućuju da osećamo, razmišljamo i budemo svesni svog identiteta.

S obzirom da polni organi u ovom periodu još uvek nisu u potpunosti razvijeni, ne osećamo nikakvu seksalnu potrebu. Učenje je jedna od ključnih aktivnosti ovog perioda. Učimo motoričke pokrete, govor, odnose koje imamo sa sobom i okolinom, jezik i komunikaciju.




7 – 14

Ovde se nastavlja razvoj prethodne faze. Dete u ovoj fazi doživljava fizički i psihološki razvoj. Seksualni organi polako počinju da sazrevaju sve do puberteta. Dete započinje stvaranje sopstvenog unutrašnjeg sveta sa svojim snovima, srećom, maštom i inspiracijom.

U ovom trenutku je takođe vidljiv smer detetovog interesovanja. Povećavaju se i interakcije sa spoljnim svetom, tako što dete uspostavlja odnose sa drugim ljudima i uči da komunicira. Sve su to navike koje polako postaju sastavni deo karaktera deteta.




14 – 21

Ovaj period karakterišu snažne emocionalne i fiziološke promene zato što dete prelazi iz tinejdžera u odraslu osobu. Počinjemo da postajemo samosvesni, cenimo umetnost, muziku, književnost i razlikujemo suptilnije tonove boja.

Takođe, postajemo svesni svoje seksualnosti, skloni smo da odaberemo partnera koji odgovara našim potrebama, ali nam je teško da dokučimo svoje granice. Nezavisnost je jedna od ključnih pokretačkih snaga ovog perioda. Ovo je faza u kojoj deca stiču zrelost i dostojanstvo.










21 – 28

Tokom ove faze, mlada odrasla osoba konačno ulazi u fazu života u kojoj je odrasla i emocionalno i mentalno. U ovoj fazi stičete osećaj kontrole nad svojim osećanjima. Počinjemo da stvaramo osnove za razvitak karijere i odnose sa drugim ljudima. Interesovanje koje je bilo dominantno kada smo bili mlađi, sada dobija na punom izražaju, piše Yourtango.

Učimo da volimo partnera zbog toga šta on jeste i da živimo sa njim tako što ćemo ga voleti, podržavati i poštovati na taj način da ne škodimo sebi. Ako lični odnosi i problemi u ovoj fazi ostanu nerešivi, pojaviće se ponovo u kasnijim godinama.



28 – 35

Ovo je faza u kojoj naša kreativnost izlazi na videlo. Imate mnogo ambicija i znanja, dostižete vrhunac u poslovnoj karijeri, ali imate i partnera. Prema istraživačima, centri u mozgu doživljavaju svoj vrhunac u 35. godini.



35 – 42

Ova faza se često naziva “krizom srednjeg veka”. Tokom ove faze osoba se uglavnom zadovoljava onim što je postigla ili razmišlja o nečemu drugom. Mnogi ljudi razmišljaju o tome da naprave veliku životnu promenu. Preispitujemo našu karijeru, navike, kao i veze sa drugim ljudima.



42 – 49

U ovoj fazi se uglavnom dešavaju velike promene u životu. Ideja o porodici, deci, poslu postaje vam najvažnija. Preispitujete se i pravite velike zaokrete koji će vas odvesti na neku drugu stranu. U ovom dobu odbacujemo stereotipe i počinjemo da verujemo u sebe.








49 – 56

Uglavnom smo zadovoljni svojim životom i onim gde se sada nalazimo. Prihvatamo promene koje se tiču našeg fizičkog izgleda i imamo veliku inspiraciju.



56 – 63

Vaša intuacija i znanje su u ovom trenutku veoma jaki jer ste potpuno samosvesni i osećaj povezanosti sa svetom je na samom vrhuncu. Ovo je dobra prihvatanja unutrašnjeg mira i prihvatanja spokoja u životu. Menja se naša percepcija jer starimo.


63 – 70

Ove godine nude blagoslov, blagodat i priliku za sebe i druge. U ovom periodu počinjemo dublje da razumemo sebe. Sposobni smo da vidimo najbolju stranu nečega, što nadalje ostaju dominantne karakteristike našeg razmišljanja.


 

Disbalans ova 3 hormona utiče na ubrzano starenje organizma!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/objektiv.rs

Povezane vesti:


>