Ostalo

Smeno

Nazdravljanje čašom vode?! NIKAKO!

Nazdravljanje je izazov sam po sebi: ako ste vi ta osoba koja će ustati da izgovori par reči i započne veče uz jedno 'Živeli', pobrinite se da ste spremni i da znate pravila nazdravljanja. Nazdravljanje čašom vode?! NIKAKO! 

Nazdravljanje čašom vode?! NIKAKO! Svet Plus

Najvažnije je da imate nešto u čaši pre nego što je podignete i, što je još važnije, uverite se da čaša nije napunjena vodom.

U stvari, prema sujeverju, bilo bi bolje da nazdravite praznom čašom nego vodom.

Nazdravljanje čašom vode, prema sujeverju, gostu i sebi želite lošu sreću.Uverenje da nikada ne treba nazdravljati sa vodom u čaši datira još iz doba starih Grka: Ovo sujeverje sa učvrsto i provlači se kroz istoriju. Prema grčkoj mitologiji, mrtvi bi uvek pili iz reke Lete u dubinama Podzemlja, kako bi zaboravili svoj prošli telesni život. Kao rezultat ove priče, Grci bi uvek nazdravljali mrtvima čašama napunjenim vodom da simbolizuju njihovo putovanje, preko reke, u Podzemni svet.
Kao posledica ove morbidne priče smatra se da je predlaganje zdravice nekome s vodom slično kao da ste mu požeeli lošu sreću, a možda i smrti. Mnogi ljudi takođe veruju da nazdravljajući vodom želite i sebi smrt, jer ova tečnost odražava vaš budući vodeni grob.
Osim što ćete poželeti smrt dragom gostu i sebi, nazdravljanjem vodom izazvaćete bes bogova. Nazdravljanje se uvek smatralo željom koju ste uputili bogovima, nudeći im svoje piće dok dižete čašu. Proslava uz čašu napunjenu vodom, dosadno i neutralno piće, nije bilo cenjeno kod bogova, i svako ko bi se usudio da nazdravi ovim pićem, doživeo bi tragičnu sudbinu.

 

Narodni kalendar tačniji nego horoskop! Verovanja vezana za svaki mesec u godini!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin.novosti.rs

Povezane vesti:


>