Zdravlje

Ljubav & Sex

Čudo za imunitet ali i mršavljenje! Nutrucionisti ističu brojne prednosti!

Čudo za imunitet ali i mršavljenje! Nutrucionisti ističu brojne prednosti! Veoma je jednostavno napraviti od vode ne samo ukusno, već i zdravo piće. Dovoljno je da joj dodate malo voća, ističu stručnjaci.

Čudo za imunitet ali i mršavljenje! Nutrucionisti ističu brojne prednosti! Svet Plus
Reč je o kriški limuna, a nutrucionisti ističu brojne prednosti limunske kiseline.Jača imunitet
Uvođenjem vode sa limunom u redovnu ishranu olakšaće se borba protiv bolesti zahvaljujući svojstvima citrusa koja povećavaju imunitet, kažu stručnjaci.

- Jedan limun obezbeđuje oko 20 miligrama vitamina C, što je oko 20 odsto dnevne preporučene količine - kaže Alisija Galvin, doktor medicine i nutricionista."Vitamin C je dobar za imuni sistem i deluje kao antioksidans."Smanjuje rizik od pojave kamenja u bubrezima


Kamen u bubrezima nije samo bolan već je i bolest koja pogađa mnogo veći broj ljudi nego što se pretpostavlja. Prema studiji objavljenoj u časopisu "European Urology", 8,8 odsto odraslih se tokom života suoči sa ovim problemom.

Srećom, redovnim ispijanjem vode sa limunom u velikoj meri smanjujete rizik od ove pojave.

- Ako imate određene vrste kamenja u bubrezima - oksalat - citrat u limunskoj vodi će vam pomoći da se ono razbije i pomažu u njegovom rastvaranju - napominje ona.
Poboljšava stanje kože

Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Nutrients" , vitamin C u limunu pomaže sintezu kolagena, što čini da koža izgleda mlađe i zdravije.Pomaže u gubitku kilograma


- Voda vam može pomoći da se osećate sito, posebno ako je popijete pre obroka - kaže nutricionistkinja Džesika Bajpen.

"Uzimanje vode sa limunom pre i tokom obroka može da vam pomogne da izgubite kilograme i smanjite unos kalorija."

Nutricionista Loren Slejton savetuje da svakog jutra uzima čaša soka sa pola isceđenog limuna. Kako kaže, mnogo je zdravije započeti dan ovim napitkom nego kafom.

- Rehidracija ujutro, posle spavanja, je izuzetno korisna navika - rekla je.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo


>