Ostalo

Smeno

Vaše biljke i cveće će bujati, samo napravite ovaj rastvor! (RECEPT)

Vaše biljke i cveće će bujati, samo napravite ovaj rastvor koji pospešuje rast! Potrebna su vam samo dva sastojka i vaša terasa ili bašta izgledaće raskošno!

Vaše biljke i cveće će bujati, samo napravite ovaj rastvor! (RECEPT) Svet Plus

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi smo pronašli recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave.

U aspirinu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa osatlim sastojcima pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospešuje njihov rast.

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate.


Evo kako rastvor deluje na biljke:

Deluje na razvoj korena.

Redovnom upotrebom cveće postaje bujnije.

Posprešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica. Apsirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu.

Aspirin je odličan i za rezano cveće
. I u ovom slučaju aspirin je od pomoći. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>