Svet

Region

Serija El inocente po romanu Harlana Kobena zaludela svet! (VIDEO)

Serija "El inocente" po romanu Harlana Kobena zaludela je svet! Ljubitelji ovog pisca, koji je čitan i u Srbiji, znaju da priča izašla iz njegovog pera teško može da omane. Baš kao i u romanu, čiju su radnju ispoštovali autori serije, napeti triler od samog starta ubacuje vas u mašinu.

Serija El inocente po romanu Harlana Kobena zaludela svet! (VIDEO) Screenshoot/Instagram
Serija El inocente (“Nevin”), koja se pojavila na Netflix-u 30. aprila, zaludela je gledaoce širom sveta. Posle triler drame Casa de papel (“Kuća od papira”), Španija je dobila još jedan hit na ovoj internet striming platformi. Za nedelju dana, serija El inocente prestigla je The Handmaid’s Tale (“Sluškinjina priča”) i Mare of easttown (“Mer iz Istauna”). I dok se u Americi pozicionirala na prvo mesto po gledanosti, u Evropi diše za vratom poljskoj seriji Sexify. A koje su to tri ključne stvari koje su bile presudne za uspeh ove dugo očekivane serije, pročitajte u nastavku…


1. Majstor trilera – Harlan Koben

Serija El inocente je zasnovana na istoimenom nagrađivanom romanu čuvenog američkog triler majstora Harlana Kobena. Ljubitelji ovog pisca, koji je čitan i u Srbiji, znaju da priča izašla iz njegovog pera teško može da omane. Baš kao i u romanu, čiju su radnju ispoštovali autori serije, napeti triler od samog starta ubacuje vas u mašinu. Pun isprepletenih tokova, preokreta, emotivnog naboja, uverljivo svedoči o tome da nas naši izbori i njihove posledice nikada ne napuštaju.


Užas jedne večeri zauvek se urezao u pamćenje Matea Vidala RIvere. Večeri kada je sasvim naivno pokušao da prekine tuču – a završio kao ubica. Sada, devet godina pošto je pušten iz zatvora, njegova naivnost davno je zaboravljena. Kao bivši robijaš ništa ne prihvata zdravo za gotovo. Sa trudnom ženom Olivijom kupuje kuću u svom rodnom kraju i veruje da se konačno sve sređuje. Samo do trenutka kada dobija zapanjujući, neobjašnjivi poziv sa Olivijinog mobilnog telefona. I u tom času sve počinje da se ruši.

 

Jedini izlaz 9. epizoda: Suzana sprema osvetu Ani! (VIDEO)

2. Oriol Paulo – “Nevidljivi svedok” kao preporukaKada se ekranizacije romana američkog majstora trilera prihvati španski majstor trilera, takva serija unapred je osuđena na uspeh. Reč je o reditelju i scenaristi Oriolu Paulou. Čoveku koji je potpisao nadaleko čuveni triler Contratiempo (“Nevidljivi svedok”).

Upravo ovaj film, koji je oduševio i publiku u Srbiji, ali i Kobena, povezao je pisca i reditelja. Nakon što je pogledao “Nevidljivog svedoka”, pisac je pozvao Oriola i rekao mu da bi voleo da radi sa njim. Da su na istoj talasnoj dužini pokazalo se i tokom pisanja scenarija. Harlan kaže da je imao uvid u svaku napisanu reč i da je vraćao rukopis bez ijedne prepravke.3. Mario KasasUz dobru priču i odličnog reditelja, treći i podjednako važan sastojak za ovu ukusnu triler poslasticu je i glavni glumac. Dovoljno je reći samo njegovo ime – Mario Kasas. Osim što važi za najpopularijeg španskog glumca, Kasasa podjednako vole od Rusije preko Kine do Amerike.Do “Nevidljivog svedoka” bio je junak ljubića, a onda se pretplatio na trilere. Poslednjih godina nanizao je nekoliko sjajnih naslova. A film “Pogrešan korak”, koji se trenutno prikazuje i kod nas u bioskopu, doneo mu je prestižnu Goja nagradu.


Ako do sada nije otišao u Holivud, serija El inocente će ga sigurno nagovoriti da konačno nauči engleski jezik. Ali pre toga moraće, verovatno, da snimi drugu sezonu ove uzbudljive priče. Iako je zamišljena kao mini-serija od osam epizoda, sva je prilika da će zbog velike glednosti doživeti nastavak.

 

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/filmitv.rs

Povezane vesti:


>