Region

Svet

Ubice mog oca: U seriji se prikazuju i pravi zločini!

U seriji "Ubive mog oca"  su preopoznate mnogobrojne scene sa beograskog asfalta, pravi zločini, a svakako je najupečatljivija ona kad mladom inspektoru Aleksandru Jakovljeviću, koga glumi Vuk Kostić, iznuđuju iskaz gušeći ga kesom na glavi, a sumnja se da je upravo tako, prilikom ispitivanja u beogradskoj policiji, skončano poznati slikar Dragan Malešević Tapi.

Ubice mog oca: U seriji se prikazuju i pravi zločini! Screenshoot/Instagram
Hroničari policijsko-kriminalnih prilika kod nas prepoznali su u seriji “Ubice mog oca” brojne ličnosti i događaje iz realnog života.


U seriji su preopoznate mnogobrojne scene sa beograskog asfalta, a svakako je najupečatljivija ona kad mladom inspektoru Aleksandru Jakovljeviću, koga glumi Vuk Kostić, iznuđuju iskaz gušeći ga kesom na glavi, a sumnja se da je upravo tako, prilikom ispitivanja u beogradskoj policiji, skončano poznati slikar Dragan Malešević Tapi, prenosi 24sedam.


U “Ubicama mog oca”, glavni junak, inspektor Jakovljević, čiji je otac misteriozno ubijen kao policijski inspektor na zadatku, dobija zadatak da reši slučaj ubistva ćerke jedinice uglednog biznismena. Radeći na slučaju, dovodi u vezu ubistvo devojke sa ubistvom svog oca.

Dvojica razbojnika s fantomkama na glavi Jakovljeviću stavljaju kesu na glavu terajući ga da potpiše već spremljeno priznanje da je pucao u svog šefa.


Akciju iznude iz svog vozila prati direktorka Obradović, a u stvarnom životu torturu nad jednim od uhapšenih u Makinoj grupi posmatrao je političar Čedomir Jovanović zajedno s Legijom.U stvarnosti, dvojici osumnjičenih za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, juna 2002. godine, iznuđuju se iskazi, što je potvrđeno tokom sudskog postupka, tako što ih otimaju pripadnici “zemunskog klana” i krvničkim batinama teraju da priznaju da su ubili generala Buhu.


Tokom istrage, u prostorije beogradske policije privodi se poznati beogradski slikar Dragan Malešević Tapi, prijatelj prvoosumnjičenog Željka Maksimovića Make. Njegovo ispitivanje trajalo je nekoliko sati, posle čega je pozvana Hitna pomoć da ga reanimira. Tapi je tokom saslušanja negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom Buhe, što se nije dopalo osobama koje su ga ispitivale, posle čega je, navodno, pokušano da mu se iznudi priznanje gušenjem kesom na glavi.


Okrivljeni za ubistvo Boška Buhe oslobođeni su provostepenom presudom, a tokom suđenja je Milorad Ulemek Legija priznao da je mučio jednog od uhapšenih, dok je nekoliko pripadnika “zemunskog klana” potvrdilo da su oni ubili generala Buhu.


Tadašnji šef beogradske policije Milan Obradović bio je hapšen zbog torture nad pripadnicima takozvane Makine grupe, ali je slučaj u međuvremenu zastareo, dok za Tapijevu smrt do danas niko nije odgovarao, prenosi 24sedam.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24sedam.rs/filmitv.com

Povezane vesti:


>