Zdravlje

Ljubav

Nutricionista tvrdi da zaslađivač može ozbiljno da naruši imunitet!

U zabludi ste ako ga koristite zbog nula kalorija! Nutricionista tvrdi da veštački zaslađivač može ozbiljno da naruši imunitet!

Nutricionista tvrdi da zaslađivač može ozbiljno da naruši imunitet! Svet Plus




Da bismo došli do idealne linije, pre svega moramo da se odreknemo slatkiša. Međutim, to mnogima teško pada, pa ljudi koji žele da ipak malo "varaju", za šta se nutricionisti slažu da je povremeno dozvoljeno, često će napraviti čaj ili kafu i dodati veštačke zaslađivače.

 

Iako mnogi veruju da ovi zaslađivači spadaju u zdravu hranu, istina je potpuno drugačija.

 

"To je velika greška, naročito ako uzimate veštačke zaslađivače koji ne sadrže kalorije", kaže nutricionistkinja Ali Miler.



"Uopšte nisam ljubitelj takvih zaslađivača. Da, oni tehnički imaju nula kalorija i time ne remete kilažu, ali samo zato što nešto nema kalorije, ne znači da nema uticaj na metabolizam", rekla je ona.

 




Veštački zaslađivači mogu ozbiljno da poremete mikrobiom i ravnotežu u sistemu za varenje, koji je odgovoran za sve od težine, imuniteta pa do raspoloženja. Mnogi ih stavljaju u kafu kako bi bila slađa i "prevarila" osećaj gladi.

 

"Iako nešto ima nula kalorija, i dalje može da poremeti značajne blagodeti dijete. Znajte da će ukus šećera, čak i bez kalorija, aktivirati GLP-1 receptore na jeziku, koji će podstaći lučenje insulina iako niste uneli kalorije. Insulin ima veoma negativno dejstvo na stanje posta i može da dovede do pada šećera u krvi, koji će zauzvrat uticati na raspoloženje i nivo energije", objasnila je ona.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo

Povezane vesti:


>