Region

Svet

Region

Novo poglavlje čuvene serije Game of Thrones, sledeće godine!

Novo poglavlje čuvene serije "Game of Thrones" ugledaće svetlost dana 2022. godine. Serija se oslanja na knjige "Fire and Blood" i "The World of Ice and Fire", a snimanje je uveliko počelo u severnoj Irskoj.

Novo poglavlje čuvene serije Game of Thrones, sledeće godine! Screenshoot/Instagram




Novo poglavlje čuvene serije "Game of Thrones" ugledaće svetlost dana 2022. godine. Prošlo je tri godine od poslednje sezone Martinove adaptacije i podeljenih reakcija kritike i publike. Nova serija pod nazivom "House of the Dragon" prati porodicu Targarijen u građanskom ratu čitav vek pre događaja koje smo gledali u "Igri prestola".

Serija se oslanja na knjige "Fire and Blood" i "The World of Ice and Fire", a snimanje je uveliko počelo u severnoj Irskoj.


Iako se o novoj seriji trenutno jako malo zna, osim naziva i da će ugledati svetlost dana sledeće godine, prethodne večeri na internetu su procurile fotografije sa snimanja.


Glumac Met Smit i glumica Ema Darsi fotografisani su u toku snimanja scene za prvu polovinu nove sezone serije.

Fanovi na društvenim mrežama složili su se da scena u potpunosti ima atmosferu "Igre prestola" i nadaju se da ih nova televizijska adaptacija neće razočarati kao poslednja sezona serije.

Kao i u slučaju prve sezone, osim Šona Bina, glumačku postavu ne čine poznata i velika imena filmske i televizijske industrije. Osim Olivije Kuk, ostatak glumačke postave je uglavnom nepoznat širokoj publici.

Serija je još uvek u ranoj fazi snimanja, pa će se još detalja o njoj otkriti u narednom periodu.





"Igra prestola" je trebalo da ima 10 sezona


Serija Game of Thrones je prvobitno trebalo da traje 10 sezona. Televizija HBO je želela da naracija i likovi dobiju dovoljno vremena i da se priča upotpunosti uskladi sa onim što je pisao Džordž R.R. Martin. Međutim, kreatori serije koji su adaptirali izvorni materijal za potrebe serije, Dejvid Benoif i Danijel Vejs, su najverovatnije želeli da se otarase serije i da se fokusiraju na "Star Wars", novi posao koji su dobili, pa su "Game of Thrones" sveli na osam sezona.

HBO je potom ponudio kreatorima da poslednja sezona ima više epizoda (10), ali umesto toga su D&D bili dovoljno samouvereni da mogu da završe seriju u šest epizoda.

Džordž R.R. Martin, koji je bio dugogodišnji saradnik na seriji, otkrio im je kako se priča završava. Dejvid i Danijel su tehnički ubrzali tok radnje koja je bila predviđena za 10 sezona, što je i Martin želeo (nekoliko puta je izjavio da bi serija trebalo da traje još nekoliko sezona), spakovali kofere i otišli na sledeći projekat.

Zanimljivo je da pisac nije želeo da komentariše poslednju sezonu, niti način na koji su kreatori uradili posao. Novinari koji su razgovarali sa Benoifom, Vejsom i Martinom u podkastima koji emitovani nakon finala sigurni su da je pisac jako razočaran kako je njegova priča na kraju izvedena.

Scenarijski duo je pretrpeo najoštrije kritike posle finala "Game of Thrones", a naročito kada je publika pogledala dodatne epizode "Inside the Episode" koje su se emitovale nakon svake epizode osme sezone.

Poprilično samouvereni kreatori su rekli za treću epizodu poslednje sezone da su znali da svi očekuju da je Džon Snou heroj i da su namerno promenili događaje u njoj, da se Deneris zamislila dok je letela na zmaju i da je zato izgubila drugog zmaja u četvrtoj epizodi i da su prezadovoljni poslom koji su obavili.

Omiljeni bucko iz književnog sveta je sarkastično prokomentarisao 2019. godine: “Ako želiš nešto da promeniš zato što to fanovi očekuju (Džon Snou ne uradi ništa u trećoj epizodi osme sezone) onda ćeš da napraviš problem. Jedino da vanzemaljci objasne ono što si ti nespretno uradio. Radnja mora da ima smisla. Neki fanovi su pogodili kako će moja priča da se završi, ali to ne znači da ću da je promenim samo ću da je usavršim da budu zadovoljni“.




Bes kritičara



Neposredno pre finala "Game of Thrones" prosečna oscena poslednje sezone je bila ispod 50% od maksimalnih 100%, što je ujedno bila i najlošija ocenjena sezona.

Dejvid Sims, The Atlantic: “Odlično odglumljena epizoda koja izgleda fantastično. Priča je površna i loše izvedena, naročito nakon poteza Deneris Targerijen“.

Ed Pover, Daily Telegraph: “Ovo nije prvi put da se pametni ljudi ponašaju glupo, jer tako priča od njih zahteva. Možemo da se nadamo da će serija uraditi nešto pristojno sa preživelim likovima“.

Tod Vanderdof, Vox: “Naprosto se nije isplatilo. Možda deluje dobro u teoriji, ali u praksi ne. Scenario je očajan i nedostatak Džordža R.R. Martina je uništio seriju”.

Somaja Srivestava, Vulture: “Želim da se vratim u svet u kojem je Game of Thrones bila dobra serija. Preporučivala sam je svima, prijateljima, taksistima, prolaznicima, sad me je sramota što sam je ikad pomenula“.

Hju Felerton, Radio Times: “Samo da mi neko objasni šta se desilo sa Deni. Je l to beše žena koja je zaključala zmajeve zato što su ubili jedno dete? Znači to više ne važi?”



Novo poglavlje "Game of Thrones"


Iza nove serije "House of Dragons" stoji reditelj Migel Sapočnik koji je radio na serijama "True Detective", "Altered Carbon", "Fringe" i "House", a scenario će ovog puta raditi Džordž R.R. Martin zajedno sa Rajanom Kondalom.

Ovog puta se očekuje daleko vernija verzija sveta pisca jer će biti kreativni direktor serije i kontrolisati narativ.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Blic.rs

Povezane vesti:


>