Zdravlje

Ljubav

Namirnice koje uklanjaju karijes, bakterije i sprečavaju ispadanje zuba!

Namirnice koje uklanjaju karijes, bakterije i sprečavaju ispadanje zuba! Zapravo one imaju ulogu četkice za zbe ali je naravno ne zamenjuju!

Namirnice koje uklanjaju karijes, bakterije i sprečavaju ispadanje zuba! Svet Plus
Za blistav osmeh i zdrave zube spremni ste da platite sve moguće novce koje imate, pa čak i kredit da uzmete. Međutim, taj efekat možete da postignete i na drugi način, zdraviji. Redovna higijenska navika i nekoliko namirnica koje čine vaše zube zdravijima.


Specifičan ljuti ukus i miris luka su posledica eteričnih ulja koja imaju antibakterijska dejstva. Konzumiranjem svežeg luka smanjićete nastanak bakterija i karijesa.

Iako se menta koristi kao osveživač daha, ona sadrži flavonoide poput rutina, luteolina, hesperidin, eritocitrin koji imaju antiupalna dejstva. Zato, prvom prilikom uzmite listove mente i zvaćite. 


Manjak vitamina C u organizmu uzrokuje gingivitisa, koji može izazvati ispadanje zuba. Kako biste to sprečili, konzumirajte kivi jer je on izuzetno bogat ovim delotvornim vitaminom. C vitamin potiče proizvodnju kolagena koji desni održava zdravima, te zato ima ulogu prirodne četkice za zube.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDEViber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Pink


>