Ostalo

Smeno

Cveće koje se sadi u aprilu! Lako se neguje i cveta do jeseni!

Cveće koje se sadi u aprilu! Lako se neguje i cveta do jeseni! Proleće nam je kalendarski već stiglo i svi isčekujemo neke lepše i sunčanije dane...

Cveće koje se sadi u aprilu! Lako se neguje i cveta do jeseni! Screenshoot/Youtube
Kako bi uredili baštenski kutak predlažemo vam da se odmah bacite na pripremanje prostora i sađenje. Ove tri biljke koje smo za vas izdvojili učiniće da vaš kutak bude šarenolik sve do početka kišnih jesenjih dana. April je pravo vreme da stvar uzmete u svoje ruke i da počnete.


Kadifa

Kadife su biljke koje možete saditi rano u proleće, a koje su poprilično otporne na sve vremenske uslove. Ukoliko je presađujete vodite računa i sklonite je ako dođe do mraza. Preporučuje se da se biljka presađuje kada dostigne do 10 centimetara visine, a to možete raditi celog leta kako bi proširili broj sadnica. Kako se neguje? Ovaj cvet je jednostavan za negu i treba ga rednovno zalivati i đubriti. Možete sačuvati i seme cveta kako bi ga iskoristili za sledeću sezonu.

Petunija

Ova biljka je omiljena ženama, ne samo zbog lake nege već i zbog širokog spektra boja u kojima dolazi. April je sasvim sigurno savršeno vreme za sadnju petunija. Kako se neguju? Veoma su lake za održavanje, traže redovno zalivanje, a uveo cvet slobodno uklonite kako bi što pre izrastao novi.

Dan i noć

Ovaj cvet mnoge žene sade tokom jeseni, ali nije greška da ga posadite u rano proleće. April mesec je takođe pogodan za sadnju ove biljke. Cvetovi su veliki, najčešće ljubičaste ili žute boje. Biljka može biti i jednogodišnja i dvogodišnja, sve zavisi kada ste je posadili. Kako se neguje? Veoma je važno da biljka bude postavljena na senovito mesto i da je redovno zalivate.BaštovanstvoViber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa i srećna

Povezane vesti:


>