Lepota

Ljubav

Lan vam može pomoći da zategnete lice! Zaaboravite botoks!

Napravite ovu odličnu masku i zaboravite na botoks! Lan vam može pomoći da zategnete lice! Semenke lana sadrže velike količine kalijuma, magnezijuma, vitamina E, esencijalnih aminokiselina, uključujući i Omega 3 masne kiseline.

Lan vam može pomoći da zategnete lice! Zaaboravite botoks! Svet Plus




Blagotvorno deluje ne samo na zdravlje čoveka nego i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo. Najinteresantnija komponenta lanenog semena je – fitoestrogen. Zahvaljujući fitoestrogenu dobijenom iz hrane, koža žene ostaje lepa i mlada, čak i u zreloj dobi. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju.

Lanene semenke iz ove maske donose u vaše potkožno tkivo svoje lekovite, pomlađujuće masnoće i vraćaju onu “mladenačku napetost” u “izduvane” i naborane zone lica, posebno u osetljive zone kože oko očiju gde je koža najtanja i najsklonija borama.






Kako pripremiti i koristiti LANENU MASKU

Najbolje je kupiti cele semenke lana i sami ih samleti u mlinu za kafu tako da svaka dva do tri dana imate svežu turu (ne morate ih skroz samleti u brašno, samo malo izdrobite).

eki doduše koriste i cele semenke za ovaj recept ali su mlevene semeke praktičnije jer brže i bolje puštaju lekovite materije u vodu. Iako su kupovno mlevene semenke praktičnije za upotrebu, cele semenke imaju duži rok trajanja. Kod kulinarske upotrebe, cele semenke se izbegavaju jer samo prođu kroz telo, bolje je da ih iznova sveže sameljete.

Svakako prilikom kupovine obratite pažnju da semenke budu visokog kvaliteta bez znakova vlage.

Čuvajte ih dobro zatvorene, na hladnom, tamnom i suvom mestu – do godinu dana. Ukoliko koristite mlevene semenke, pazite jer stajanjem lako užegnu. Zato ih, za razliku od cielih semenki lana, čuvajte u frižideru.

Ujutru pripremate masku za zatezanje lica od lana koju ćete koristiti svake večeri.

U činiju stavite 1 kašiku lanenog semena i prelijte s 1/3 čaše vrele proključale vode, promućkajte nekoliko minuta, zatim pokrijte salvetom i ostavite da stoji do uveče.

Uveče procedite. Koristite samu gustu želatinoznu vodu u koju je laneno seme pustilo svoje lekovite materije.

Na očišćeno lice i vrat, nanesite ovaj laneni rastvor s komadićem vate. Ne morate da brinete i da izbegavate zonu oko očiju, slobodno nanesite i tu, samo pazite da ne upadne u oko.

Kada se maska na licu sasuši – namažite ponovo. Proceduru ponovite ukupno pet puta.

Pokušajte u vreme postupka nanošenja maske da ne pričate i ne smejete se. Najbolje je sve raditi u tišini i biti opušten.

Kada završite s postupkom, isperite lice vodom (najbolje prokuvanom vodom sobne temperature) i namažite lice hranjivom kremom, serumom ili uljem.

Kažu da posle 12 ponavljanja ovog postupka nećete prepoznati sebe – toliko ćete dobro izgledati! 





Efekti:

Temeljno čisti i uklanja nečistoće iz kože
Podiže konture lica, tonira i zateže kožu
Minimizira velike pore
Hidrira kožu
Radi piling kože
Smanjuje višak sebuma na masnoj koži
Pomaže u sprečavanju nastanka akni i oslobađa kožu od bubuljica
Usporava nastanak bora i uklanja fine linije zbog svojih jakih anti-aging svojstva



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Atma.hr.

Povezane vesti:


>