Ostalo

Sme�no

Truli i sasušeni limun ne bacajte jer vam može biti od koristi!

Dešava se da ga kupimo više nego što nam treba! Truli i sasušeni limun ne bacajte jer vam može biti od koristi! Pogledajte zašto je još limun dobar i koristan!

Truli i sasušeni limun ne bacajte jer vam može biti od koristi! Svet Plus





Višak limuna koji ste kupili i iz nekog razloga niste iskoristili na vreme, dok je bio svež, možete iskoristiti kako biste se rešili neprijatnih mirisa u vašem domu.


Evo kako:


Limunove isecite i stavite da se kuvaju (odstranite trule ili plesnjive delove) a možete dodati i još neke mirisne biljke.


Ostavite da se krčka! 






Eliminisaćete:

stare mirise od kuvanja
ustajao vazduh
mirise ljubimaca itd.



Postupak pripreme takođe možete pogledati i u videu u nastavku:








Evo zašto je limun dobar:


Potrebno je da isečete limun i ostavite ga u sobi preko noći. Ovo će vam pomoći ako imate problema sa disanjem (astmu, prehladu ili alergiju). Narednog jutra će vam grlo i vazduh u prostoriji biti sveži i zdravi.

Limun takođe smanjuje mučninu i povraćanje, poboljšava kognitivne performanse, ubija bakterije koje uzrokuju upalu pluća, olakšava bronhitis, osvežava vazduh bez jakih hemikalija koje mogu izazvati kožne i disajne probleme, ublažava bol, sprečava rast raka jetre i osvežava odeću.

Limun je toliko moćan da može da leči bolesti kao što su artritis i reuma. Možete napraviti jednostavnu limunadu i konzumirajte na dnevnoj bazi. Na ovaj način možete se osloboditi štetnih materija i kamena u bubregu na kratko vreme.

Ne samo to, takođe možete da izlečite bolesti kao što su kolera ili malarija. Razlog za ovo je činjenica da je limun prirodno sredstvo za čišćenje krvi.

Limun vrlo brzo neutrališe hemikalije i koristi svoje sokove kao osveživač i ubica bakterija svih vrsta. Samo isecite par limunova i ostavite ih u sobi preko noći. Ovaj trik je jeftin i nema štetne materije u sebi.

Ovo neverovatno voće omogućava vašim plućima da rade bolje, a vi da dišete lakše. Ako imate astmu, prehladu ili alergiju, uverite se da često inhalirate miris limuna. Ako ovo budete radili noću, narednog jutra će vam svi disajni putevi biti pročišćeni.

Limun je deo svakodnevne ishrane, ali imajte na umu da ovo voće može da vam pruži mnogo toga i učini život lakšim i zdravijim.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>