Zdravlje

Ljubav

Preporuka SZO: Nastavite sa upotrebom vakcine AstraZeneka!

Preporuka SZO! Nastavite sa upotrebom vakcine AstraZeneka! Neke zemlje u Evropskoj uniji privremeno su suspendovale upotrebu vakcine AstraZeneka kao meru predostrožnosti na osnovu izveštaja o retkim poremećajima koagulacije krvi kod osoba koje su primile vakcinu.

Preporuka SZO: Nastavite sa upotrebom vakcine AstraZeneka! Svet Plus




Stručnjaci Svetske zdravstene organizacije poručili su danas da smatraju kako su koristi od vakcine AstraZeneka veće od rizika i preporučuju da se vakcinacija protiv korona virusa ovim cepivom nastavi.

Neke zemlje u Evropskoj uniji privremeno su suspendovale upotrebu vakcine AstraZeneka kao meru predostrožnosti na osnovu izveštaja o retkim poremećajima koagulacije krvi kod osoba koje su primile vakcinu.

Druge zemlje u EU - uzevši u obzir iste informacije - odlučile su da nastave da koriste vakcinu u svojim programima imunizacije.


Iz ove organizacije podsećaju da je poznato da se trombembolični događaji često dešavaju. Venska trombembolija je treća najčešća kardiovaskularna bolest u svetu, navode u SZO.

 

Muči vas nesanica? Recite joj zbogom uz trik za 7 sekundi!

 

Branimir Nestorović: Umesto diklofenaka popijte čaj od ove biljke!







- U opsežnim kampanjama vakcinacije rutinski je da države signaliziraju potencijalne neželjene događaje nakon imunizacije. To ne mora nužno značiti da su događaji povezani sa samom vakcinacijom, ali dobra je praksa da se istraže. Takođe pokazuje da sistem nadzora funkcioniše i da su uspostavljene efikasne kontrole - navode u SZO.

SZO je, navode, u redovnom kontaktu sa Evropskom agencijom za lekove i regulatorima širom sveta radi najnovijih informacija o bezbednosti vakcina protiv korona virusa. Globalni savetodavni odbor SZO za bezbednost vakcina pažljivo procenjuje najnovije dostupne podatke o bezbednosti vakcine AstraZeneka. Kada taj pregled bude završen, SZO će odmah obavestiti javnost o rezultatima.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>