Ostalo

Sme�no

Pica za čas! Recept koji ćete isprobati više puta!

Pica je omiljena hrana mnogim ljudima širom sveta. Baš je retkost da je neko ne voli, a svako je pravi na neki svoj način! Ovo je pica za čas! Recept koji ćete isprobati više puta!

Pica za čas! Recept koji ćete isprobati više puta! Svet Plus




Iako mnogi ljudi picu povezuju sa pojmom brze hrane, naučnici sa Univerziteta u Merilendu utvrdili su da zdrava ishrana obuhvata i ovo jelo.

Ona je značajan izvor kalcijuma iz sira i veoma zdravog sastojka likopena, koji se nalazi u paradajzu. Ukoliko je spremljena od integralnog brašna predstavlja hranljiv, a zdrav obrok, jer su integralne žitarice izvor vlakana i sporije se vare od rafinisanih.


Zapravo, kakva je nutritavna vrednost pice zavisi od sastojaka koji se nađu na testanoj podlozi. Debelo testo od belog brašna, preslan sir, kečap i bogat fil od mesnih prerađevina čine je lošim jelom.

Ipak, imajte u vidu da se tradicionalna pica sprema od kvalitetnih namirnica i da ima znatno manje kalorija nego parče pice koje ćete kupiti u lokalnom fast foodu, piše grillpub.



Potrebno:

Testo:

1 čaša jogurta
2 čaše brašna
2 kašike ulja

pola kašičice soli
pola kašičice praška za pecivo



 

Nedeljni horoskop! Fokusirajte se na ono što je dobro u vašem životu!







Priprema:


Zamesite testo od : brašna, soli, praška za pecivo, ulja i jogurta. Odmah od testa napravite oblik kakav želite i prebacite u pleh.

Filujte po vlastitoj želji i ukusu.






Pecite u zagrejanoj rerni na 220. stepeni oko 10 minuta (dužina pečenja zavisi od toga kakva vam je rerna, pa procenite sami)


Prijatno!


Još recepata možete pogledati OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>