Lepota

Ljubav

Svaka žena ovo kupuje, a razara kožu! Obratite pažnju!

Svaka žena ovo kupuje, a razara kožu! Obratite pažnju! Na tržištu je trenutno veliki broj preparata namenjenih za negu lica, pa je ponekad teško izabrati onaj pravi. Kada kupujete kozmetiku, obratite pažnju na sastojke jer mnogi sastojci mogu izazvati alergiju ili iritaciju kože.

Svaka žena ovo kupuje, a razara kožu! Obratite pažnju! Svet Plus


Agresivni pilinzi

Dermatolozi tvrde da jaki i agresivni pilinzi mogu da prouzrokuju više štete nego koristi našoj koži. Ukoliko se prečesto koriste mogu da naruše zaštinu barijeru kože, kao i da izazovu iritacije, pa čak i stravične alergije. Svakako potpuno isključivanje pilinga iz upotrebe nije opcija, ali savetuje se da se koriste oni blaži i nikako više puta od jednom nedeljno.Tonik na bazi alkohola

Kako bi koža povratila Ph vrednost neophodan je dodatni korak u nezi- čišćenje kože tonikom. Ipak, oni na bazi alkohola mogu znatno da isuše i iritiraju kožu, zato je najbolje odabrati blaže prirodne varijante, poput onih na bazi zelenog čaja ili ružine vode.


Maske za lice sa ugljem

Ovaj popularni proizvod za negu lica izaziva različita mišljenja među dermatolozima. Specijalisti tvrde da ova vrsta maske ne samo da izaziva bol prilikom skidanja, već može da oštetistrukturu i površinski sloj kože. Sastojci ovakvih maski su veoma agresivni, oni uklanjaju ćelije kože, prirodna ulja, ali i paperjaste dlačice.Proverite sastojke kreme

Važno je obratiti pažnju na sastojke kreme pre kupovine, nego na njihovu cenu. Dobra krema protiv bora trebalo bi da sadrži hijaluronsku kiselinu, retinol i kolagen.
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je veoma popularno, posebno za upotrebu u kućnim uslovima za pravljenje pilinga, ali nije najbolja opcija za negu lica. Kokosovo ulje u velikoj meri masti kožu, ujedno i zatvara pore i dovodi do problema sa aknama i pigmentacijom.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>