Ostalo

Smeno

Limun i sirće protiv nepijatnog mirisa nakon kuvanja hrane!

Svi volimo kad zamiriše pecivo ili cimet ali drugačije je kada smo recimo kuvali kupus, a stižu nam gosti! Limun i sirće protiv nepijatnog mirisa nakon kuvanja hrane!

Limun i sirće protiv nepijatnog mirisa nakon kuvanja hrane! Svet PlusDomaćice žele da ovakve mirise neutrališu i to je moguće!


Kada pripremate jelo (posebno kada je u pitanju ručak ili večera, dinstanje luka, pečenje ribe i slično) držite vrata drugih soba zatvorenim. U kuhinji uključite aspirator (ako ga imate) i otvorite prozor.Pre nego što uključite ringle, dobro ih pregledajte (kao i rešetke plina). Ako na nekim ima ostataka hrane ili je kapnulo ulje, ružni mirisi će uništiti i sam početak pripreme jela. Obavezno ih dobro očistite i osušite pre uključivanja rerne.Tokom pripremanja jela najbolje bi bilo da odmah perete prljavo suđe, uklanjate masnoću, pakujete ostatke hrane, brišete kuhinju...


Najbolje je da kuhinju dobro provetrite posle (ali i tokom) kuvanja. Pored toga, kada završite sa pripremom jela, obavezno sve rasklonite, operite i očistite (ne zaboravite da izneste smeće i neka vam je frižider mirisan i čist).

Trikovi koji neutrališu miris hrane


Tokom ili posle kuvanja na jednoj od ringli stavite da krčka u šerpi mešavina vode i sirćeta (pola-pola). Sirće se se osećati možda na početku, ali će ispariti, a upiće druge mirise.

· U posudi možete krčkati i kore limuna i pomorandže (ili nekoliko kašika sode bikarbone pomešane s vodom)

· Upalite aromatične i mirisne sveće

· Držite u kuhinji u posudici kuglice vate natopljene ekstraktom vanileRasporedite pola šolje sode bikarbone u nekoliko posudica i postavite ih na više mesta u kuhinji, ona će upiti neprijatne mirise.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>