Ostalo

Sme�no

Naučnici su došli do ovog saznanja: Muškarci su gluplji od žena!

Muškarci su gluplji od žena! Naučnici su došli do ovog saznanja analizom ljudi nagrađenih Darvinovom nagradom, koja se dodeljuje zbog najglupljih smrti.

Naučnici su došli do ovog saznanja: Muškarci su gluplji od žena! Svet Plus




Ma što mi mislili o ovome, jedno je sigurno - muškarci češće prave gluposti u odnosu na žene, barem tako tvrde naučnici.

 

Oni su do ovog zaključka došli na osnovu rezultata studije, analize Darvinovih nagrada koje donose godišnji pregled najglupljih smrti, a tu neslavnu titulu odnose muškarci u čak 90 odsto slučajeva - piše Dejli mejl.


Na neslavnoj listi najglupljih smrti našli su se terorista koji je otvorio svoje pismo-bombu i tako stradao, muškarac koji je putovao u šoping kolicima koje je prikačio za voz, čovek koji je izgubio testis dok je pokušavao da se seksualno zadovolji trakastom brusilicom - ali ipak je isključen iz nagrada jer je naposletku "popravio" situaciju pištoljem za spajalice!

 

Od 332 analizirane nezavisne nominacije, 14 njih je isključeno jer ih dele muškarci i žene, odnosno avanturistički parovi. Od preostalih 318 nominacija, 282 odlaze muškarcima, a tek 36 ženama.






Naučnici su zaključili da su muškarci uverljivo češće "idioti" zbog svoje nepažnje i nedostatka razumnog rasuđivanja, a razlika u polovima je i u tome što se muškarci češće upuštaju u rizične situacije zbog, navodi se, društvenog dokazivanja, udovoljavanja svojim nagonima i većoj sklonosti korišćenju droga i alkohola.

 

Darvinove nagrade dodeljuju se ljudima koji su zbog glupih odluka i razmišljanja "spasili" čovečanstvo od svojih gena, omogućavajući nam da postanemo pametnija vrsta.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/vecernji.hr

Povezane vesti:


>