Region

Svet

Poznati se opraštaju od Balaševića: Jedan D mol za Đoleta!

Jedan D mol za Đoleta! Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas, 19. februara u 68. godini, a poznate ličnosti neutešne su nakon smrti jednog od najvećih umetnika, i na društvenim mrežama, potresnim objavama opraštaju se od Balaševića.

Poznati se opraštaju od Balaševića: Jedan D mol za Đoleta! Screenshoot/Instagram/prvinaskali

- I eto, zimski dan, k'o stvoren za tugovati, al' ne dam da me do'vati, danas nikako, danas bolje ne. Mi pesnici imamo svoje trikove, tuga je tu za stihove, a radost je za voljene - napisao je glumac Milan Marić, što je inače Balaševićeva pesma "Duet zapevaću sam".- Ako sam nečije tekstove pesma do poslednjeg slova znala, onda su to bili tvoji. Veliki šmekeru, mnogo je teško, počivaj u miru, dragi Đole - napisala je glumica Lidija Vukićević.- Veliki, legendarni... Takvi kao ti ne umiru - napisala je pevačica Jelena Karleuša na društvenoj mreži Instagram.Glumac Miloš Biković od Balaševića oprostio se njegovom fotografijom sa koncerta uz koju je dodao emotikon slomljenog srca.- Zbogom, legendo! - napisala je pevačica Anastasija Ražnatović i dodala emotikon slomljenog srca.

- "Sklon'te čaše i bokale, razbio bih svet od šale, da je samo slučajno od stakla..." Đorđe Balašević - napisala je glumica Jelisaveta Orašanin.

- Ode Đole tiho i bez pozdrava... Ne znam da se oprostim od Đorđa Balaševića i ne znam ni šta se kaže kada ode Đorđe Balašević... Đole, kada odeš sa tolikim pesmama iza sebe, otišao si samo onako, zapravo nisi otišao nikada... Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru, dragi Đole - napiso je Vlado Georgiev na Tviteru.

- Moj Novosađanin, moj prijatelj, duh mog grada, pesnik, čovek. Neki bi to prosto tugom nazvali. Jedan D-mol za tebe, Đole moj - napisala je pevačica Dara Bubamara.

- Mnogo sam se rastužio kad sam saznao da je Đole preminuo. On i ja smo bili prijatelji, ne znam ni koliko je javnost bila upućena u to. Znao sam da je imao obostranu upalu pluća i da nije odmah hteo da ode da se leči, pa eto. Na kraju se stanje pogoršalo. Mnogo je rano otišao, žao mi je što je tako, ali mi ne sudimo o tome. Neka mu je večna slava! - rekao je Miroslav Ilić za "Kurir".

Pevač Slobodan Radanović od Balaševića se oprostio fotografijom na kojoj su on, legendarni kantautor, kao i njegov sin Đorđe.


- Panonski mornar...Laka mu plovidba... Đorđe Balašević - napisao je glumac Aleksandar Srećković Kubura.

- Počivao u miru, "Panonski mornaru", saučešće porodici - napisao je pevač Toni Cetinski.

- Bio si najveći. Počivaj u miru - napisao je pevač Hari Mata Hari.

- Uplaši me sjaj milion sveća kad se nebom popali... Gde je tome kraj? Za kog su tako dubok zdenac kopali? ... Zašto se sve dešava, dal' čovek išta rešava il' smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama? Počivaj u miru, dragi Đole, hvala na svakom stihu - napisala je pevačica Ana Sević.Podsetimo, Đorđe Blašević je preminuo danas, 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl "Računajte na nas", iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su "Ne lomite mi bagrenje", "Slovenska", "Namćor", "Ringišpil"...

 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>