Zdravlje

Ljubav

Naučnici objavili rezultate istraživanja: Ovo povrće produžava život!

Naučnici objavili rezultate istraživanja! Evo šta je studija pokazala! Ovo povrće produžava život, smanjuje rizik od raka i kardiovaskularnih oboljenja!

Naučnici objavili rezultate istraživanja: Ovo povrće produžava život! Svet Plus
Ko jede ljutu papričicu, duže će živeti, potvrdili su naučnici, ukazujući da to povrće produžava život tako što smanjuje rizik od raka i kardiovaskularnih oboljenja.


Kako su utvrdili američki naučnici u studiji koja je objavljena na sajtu Američkog udruženja kardiologa (American Heart Association - AHA), redovno konzumiranje ljute papričice značajno smanjuje rizik od smrti izazvane kardiovaskularnim bolestima ili kancerom.
Nova studija rađena je na uzorku od 4,729 ljudi i poređeno je zdravstveno stanje onih koji su redovno jeli ljute papričice i onih koji nisu.

- Tačan mehanizam i razlog zašto ljute papričice tako deluju još nije utvrđen, pa će istraživanja biti nastavljena - rekao je kardiolog Bo Gzu, jedan od učesnika istraživanja.

Rezultati ove studije navode da su oni koji su konzumirali papričice imali smanjeni rizik od smrti od svih uzroka za 25 odsto u odnosu na one koji ih nisu jeli, ali je uticaj veoma varirao u zavisnosti od načina života i zdravstvenog stanja pojedinca.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>