Region

Svet

Halid Mislimović optužuje Bašićevu da mu preti mafijom!

Halid Mislimović optužuje Bašićevu da mu preti mafijom! Završnim rečima tužilaštva i odbrane juče je u banjalučkom Osnovnom sudu završen sudski postupak protiv estradnog umetnika Halida Muslimovića optuženog za nanošenje telesnih povreda državljanki Australije Sonji Bašić.

Halid Mislimović optužuje Bašićevu da mu preti mafijom! Screenshoot/Instagram


Banjalučki tužilac Igor Cimeša izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom, piše Srpskainfo.-Oštećena je tokom svedočenja detaljno opisala tok i hronologiju događaja. Njena izjava potkrepljena je nalazom veštaka sudske medicine i optužba smatra da se bez bilo kakve sumnje kritični događaj odigrao onako kako je to navedeno u optužnici – rekao je tužilac Cimeša.

Dodao je kako je dokazano da je Sonia Bašić zadobila telesne povrede, kao i da joj je optuženi pretio. Iako se oštećena danas nije pojavila u sudnici, njen pravni zastupnik i banjalučki advokat Dragan Tolimir zatražio je da Muslimović bude drastično kažnjen.

– Sve je ovo urađeno sa ciljem da se ženska osoba zastraši, a optuženi i danas šalje preteće poruke Bašićevoj – istakao je Tolimir.

Advokat optuženog Milenko Tomić u završnoj reči je izjavio da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Muslimovića, te da je jedina prava žrtva u celom slučaju upravo njegov branjenik.


– Oštećena se nije mogla izjasniti tokom svedočenja koje je povrede zadobila. Zašto celi slučaj nije odmah prijavila to veče kada se i navodno dogodio. Nije ga prijavila, jer je bila u alkoholisanom stanju, onda bi sve bilo drugačije – izjavio je Tomić zatraživši od suda da oslobodi krivice njegovog klijenta.

Optuženi Halid Muslimović izjavio je da već dve i po godine, on i njegova porodica trpe medijski pritisak. Branio se da nije naudio Sonji Bašić, optuživši oštećenu da je bliska sa albanskom i beogradskom mafijom.


– Po Banjaluci se priča da će me sahraniti, da su i sud i tužilaštvo njeni. Meni je tužilac na početku svega rekla da platim 100.000 evra i da će odustati od optužnice, ali ja sam to odbio – izjavio je Muslimović, prenosi Pink.rs

Dodao je da mu prete sa raznih telefonskih brojeva, te da je sve krenulo nizbrdo kada je odbio da učestvuje u švercu droge za Australiju.

Presuda Muslimoviću biće objavljena danas. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>