Region

Svet

Milica Pavlović se zbog novog spota našla na meti osuda javnosti!

Milica Pavlović se zbog novog spota za pesmu "Crna Jutra/Balkan S&M" našla na meti osuda srpske javnosti zbog toga što skrnavi istoriju i simbole koji se nalaze na freskama.

Milica Pavlović se zbog novog spota našla na meti osuda javnosti! Screenshoot/Instagram





Milica Pavlović je u pojedinim kadrovima u veoma provokativnom izdanju pokazala kako ona zamišlja Kosovku Devojku, zbog čega je naišla na žestoku osudu korisnika društvenih mreža, ali i starijih kolega, kao i drugih javnih ličnosti, te istoričara s kojim je ekipa Srpskog telegrafa ovim povodom kontaktirala.


- Ne znam šta bih sve rekao. Pristalica sam i zastupnik čuvanja pravoslavlja i tradicije. Osuđujem svaki pokušaj da se preuzimaju elementi sa svetinja u svrhu nekih drugih stvari. Dotična mlada dama je verovatno želela sebe malo da preuveliča, ali to ne treba da bude dostupno nama smrtnicima. Simboli koje nosi se nalaze na freskama i svetim ljudima, to je opšte poznato. Ne prihvatam ovakve postupke u svakom slučaju - rekao je istoričar Božidar Kljajević.


Zgrožena činom mlađe koleginice je i Lepa Lukić, koja kroz celu karijeru nastoji da neguje srpsku tradiciju i kvalitet.


- Ti mlađi pevači uvek pogrešno protumače svaki savet koji im damo mi starije kolege. Uvek kažu: "Šta oni komentarišu, to su bila neka druga vremena kad su bili popularni." Neka se slika sa đavolom ako hoće! Moje mlađe kolege se ponašaju kao da su najpametnije, kao da sve znaju i nikoga ni za šta ne pitaju. Treba imati meru i ne izazivati narod s nekim stvarima koje su religijske, normalno je da će oko toga da se podigne prašina - rekla je Lepa za Srpski telegraf, dok su korisnici društvenih mreža bili nemilosrdni u komentarima na Miličinu verziju Kosovke Devojke 21. veka:



- Čim se nečemu doda prefiks 21. vek, to znaš da je pornjava, ne čak ni erotika sa ukusom, no neka... Nema ona jadna veze s mozgom. Ubedili je da je to in i ona nasela. Pokušava ludostima da dosegne onu kobilu Karleušu. Marketing je marketing, pa neka je i onaj negativni.







Boksera Marka Nikolića takođe je pogodilo što se pevačica odvažila na ovako skandaloznu reklamu.

- Kosovka devojka je žena, majka, stub porodice. Da malo poštuješ srpsku istoriju, ne bi ovako lupetala. Sram te bilo.



Pukla s pregledima?


Iako je s ranijim singlovima, kao što je, na primer, "Status kvo" Pavlovićeva imala milion pregleda za samo jedan dan, sa ovom pesmom to nije slučaj. U subotu, kada je objavljena, jedva je dogurala do 200.000, zbog čega je brže-bolje platila Gugl reklamu. Međutim, ni nakon što je počela da iskače po raznim portalima, Milica ni za četiri dana nije uspela da skupi milion pregleda. U trenutku zaključenja ovog teksta imala je oko 600.000, od kojih su mnogi, vrlo moguće, bili prouzrokovani i skandalom oko skrnavljenja istorije.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Republika.rs

Povezane vesti:


>