Lepota

Ljubav

Imate li šećerno lice? Evo u čemu je problem!

Imate li šećerno lice? Evo u čemu je problem! Jeste li ljubitelji slatkog? Niste jedini. Nešto slatko nakon obroka biće idealan izgovor za svakog slatkoljupca, ali i za one koji imaju problema s kožom.

Imate li šećerno lice? Evo u čemu je problem! Svet Plus
Naime, upravo je šećer uzročnik raznih zdravstvenih problema. Dermatolozi upozoravaju da je šećer "glavni krivac" za probleme s kožom, posebno na licu.


Nakon što konzumiramo nešto slatko, telo otpušta insulin kako bi se stabilizovao nivo šećera u krvi, ali to za posledicu ima i pojavu crvenila na koži i veću verovatnoću za upalne procese.


Ako već imate problema s aknama, ekcemima i slično, onda konzumacija šećera može da pogorša te probleme. Šećer odmaže belim krvnim zrncima da se bore protiv upala pa time i akne postaju veći problem, piše TOI.
Molekuli šećera vezuju se i na proteine kože, proces koji se naziva glikacija. Problem nastaje jer to za posledicu ima stvaranje krute i rigidne strukture, pa inače fleksibilni i elastični molekuli gube svoje osnovno svojstvo i funkcionalnost.

 

Želja vam je ravna kosa?! Ova čudotvorna maska hrani i ispravlja kosu!
Zbog ove reakcije nastaju slobodni radikali pod imenom AGE (Advanced Glycation Endproducts) koji dovode do upala i razbijanja kolagena i elastina. Sve to rezultira pojavom bora na licu.


Ako su i alergije problem s kojim se borite, šećer može samo da pogorša situaciju. Dermatolozi širom sveta upozoravaju da šećer uzrokuje crvenilo kože, poznato i kao "šećerno lice".


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/prva.rs

Povezane vesti:


>