Zdravlje

Ljubav

Ako imate previše aktivnu bešiku ove namirnice pogoršavaju stanje!

Ako imate previše aktivnu bešiku ili vas muči inkontinencija ove namirnice pogoršavaju stanje! U pitanju je hrana i piće koje većina svakodnevno konzumira.

Ako imate previše aktivnu bešiku ove namirnice pogoršavaju stanje! Svet Plus




Jedno istraživanje sprovedeno u Americi pokazalo je da čak 40 odsto žena ima previše aktivnu bešiku, dok taj problem pogađa samo oko 25 odsto muškaraca.


Ovaj problem ne odnosi se samo na to koliko često ćete morati da idete u toalet. Žene čija je bešika previše aktivna često se žale i na funkcionisanje stvari u spavaćoj sobi, a ovaj čest problem može delovati i na mentalno zdravlje.

Hrana i piće utiču na bešiku više nego što mislimo. Postoje navike i namirnice koje bi trebalo izbaciti, a neke od njih su inače zdrave!




Voće
Čak i zdravo voće, limun, pomorandža, ananas i drugi citrusi, mogu da iritiraju bešiku. Kiselina u njima može da nadraži zidove urinarnog trakta.


Paradajz
Inače bogat antioksidantima i drugim zdravim nutrijentima, paradajz takođe sadrži kiselinu zbog čega može da smeta osobama sa osetljivom bešikom.







Čaj
Znate da je kafa diuretik, što znači da će sama po sebi povećati učestalost odlaska u toalet, ali postoji i drugi problem - kofein može da stimuliše glatke mišiće bešike. A kofein sadrže i mnogi čajevi koje inače pijemo misleći da su zdravi. Birajte verzije bez kofeina ako imate problem s bešikom.





Gazirana pića
Često sadrže kofein, ali i sama činjenica da su gazirana može uticati na bešiku. Tačan uzrok ovoga nauka još uvek nije utvrdila, ali je jedno veliko istraživanje pokazalo da su žene koje su patile od inkontinencije (a da nisu imale zdravstvene probleme koje bi je izazvale), bile pod većim rizikom ako često piju gazirano, puše ili su gojazne.



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/prva.rs

Povezane vesti:


>