Svet

Region

Dokumentarni film: Ako bi ovi zidovi mogli da pevaju!

Studio "Ebi Roud", prvi put je otvorio svoja vrata za javnost. Dokumentarni film "Ako bi ovi zidovi mogli da pevaju"! Producent filma je oskarovac Džon Batsek.

Dokumentarni film: Ako bi ovi zidovi mogli da pevaju! Svet Plus
Dokumentarni film o slavnom londonskom tonskom studiju „Abbey Road“, u kome su svoje pesme snimali legendarni "Bitlsi", režiraće Meri Makartni, ćerka Pola Makartnija. Naslov filma je „Ako bi ovi zidovi mogli da pevaju“,/If These Walls Could Sing/. Producent filma je oskarovac Džon Batsek.


Studio "Ebi Roud", prvi put je otvorio svoja vrata za javnost. U novembru 2021. godine studio „puni" 90 godina, a film „Ako bi ovi zidovi mogli da pevaju", biće prikazan kao neispričana priča u studiju,sa intervjuima svih zvezda koje su gostovale i snimale u njemu.


"Ebi Roud" bila je samo ulica ispred prostorija londonskog studija koji je tada bio u vlasništvu diskografske kuće „Emi".

Smešten u severozapadnom Londonu, studio je otvoren 1931. godine i stekao je reputaciju revolucionarne tehnologije snimanja. Iako je u početku korišćen za klasična snimanja, njegov repertoar se na kraju proširio na džez, big bend i rok ‘n' rol. "Bitlsi" su u studiju snimili 190 od svojih 210 pesama.

U njemu su svoje pesme snimali i "Pink Flojd" i Areta Frenklin.


„Neka od mojih sećanja iz detinstva vezana su za studio. Dugo sam želela da ispričam priču o ovom istorijskom mestu", rekla je Meri Makartni.


U ovom studiju „Bitlsi" su snimili svoj pretposlednji album koji su nazvali „Ebi Roud". Album je prepoznatljiv po naslovnoj strani na kojoj slavna liverpulska četvorka prelazi „zebru" ispred čuvenog studija.

„Kad bi ovi zidovi mogli da pevaju. Koliko sam puta čula tu rečenicu u ovom studiju. Jedva čekam da neke od ovih priča konačno zažive u onome što će postati bezvremenski dokumentarac", istakla je Izabel Garvi, direktorka studija „Ebi Roud" u Londonu.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: RTS

Povezane vesti:


>