Region

Svet

Region

Film OTAC! Premijera na RTS-u! (VIDEO)

Film "OTAC"! Premijera na RTS-u, u subotu 16. januara 2021. godine! Film je na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu osvojio dve nagrade, dok je glavni glumac Goran Bogdan nominovan za "evropskog Oskara" u kategoriji Najbolji evropski glumac.

Film OTAC! Premijera na RTS-u! (VIDEO) Promo





U subotu, 16. januara, na Prvom programu RTS-a ne propustite TV premijeru filma "Otac" Srdana Golubovića. Film je na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu osvojio dve nagrade, dok je glavni glumac Goran Bogdan nominovan za "evropskog Oskara" u kategoriji Najbolji evropski glumac.


Film je zasnovan na istinitom događaju i opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva predstavnici lokalnih socijalnih službi oduzeli decu.


On iz protesta započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do Beograda, sa kraja na kraj zemlje. Očajan, ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo da na najvišem mestu, u nadležnom ministarstvu, pronađe rešenje za svoj problem. Kroz svoje putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka - on postaje heroj.







Nakon nagrade FEDEORA na ovogodišnjem FEST-u i dve nagrade na Berlinskom filmskom festivalu - nagradu ekumenskog žirija i nagradu publike, ovo ostvarenje nastavilo je da niže priznanja - "Zlatna vrata" na Pula film festivalu, odličje za najbolji međunarodni narativni film na 21. Međunarodnom filmskom festivalu u Kalgariju, glavnu nagradu na 42. Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Monpeljeu, nagradu za najboljeg glumca u Minsku na festivalu Listapad, kao i Prvu nagradu na 13. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE)



Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan, a ostale su poverene Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću. Prvi put na filmu našli su se i Ajla Šantić i Muharem Hamzić.



Režija: Srdan Golubović



 



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Promo

Povezane vesti:


>