Zdravlje

Ljubav & Sex

Fajzer vakcina - reakcije: Šta morate reći lekaru pre nego što vas vakcinišu!

Fajzer vakcina- reakcije! Šta morate reći lekaru pre nego što vas vakcinišu!Ukoliko neko, eventualno, dobije jaku alergijsku reakciju na vakcinu protiv korona virusa, ne treba da primi drugu dozu!

Fajzer vakcina - reakcije: Šta morate reći lekaru pre nego što vas vakcinišu! Svet Plus


Najčešće prijavljene reakcije na vakcinu protiv korona virusa, prema navodima američke FDA, traju nekoliko dana. Obično se prvo najviše oseća bol i to na mestu gde je data injekcija. U dokumentu koji je ovo američko telo objavilo početkom decembra 2020. godine, navodi se da će na mestu uboda može pojaviti crvenilo i otok.Pored toga, vakcinisane osobe su prijavile i sledeće reakcije:

umor
glavobolja
drhtavica
bol u mišićima
bol u zglobovima
groznica
Više ljudi je doživelo nuspojave po prijemu druge doze, nego posle prve. Zato je važno da to imaju na umu i oni koji daju vakcinu ali i oni koji je primaju.Šta treba da kažete lekaru pre nego što primite vakcinu?Određena medicinska stanja mogu biti važna za procenu da li treba da primite vakcinu ili ne. Zato je neophodno da lekaru kažete sledeće stvari:


 
  • da li patite od bilo kakvih alergija
  • da li imate temperaturu
  • da li patite od bilo kakvog poremećaja u vezi sa krvarenjem ili primate lekove za razređivanje krvi
  • da li ste imunokompromitovani ili primate lekove koji vam oslabljuju imuni sistem
  • da li ste trudni ili planirate da zatrudnite
  • da li dojite bebu
  • da li ste već primili neku drugu vakcinu protiv korona virusaTakođe, u uputstu FDA se napominje da svi koji su alergični na bilo koji sastojak vakcine ne treba da je prime. To se odnosi i na one koji, eventualno, dobiju jaku alergijsku reakciju na prvu dozu ove vakcine. Takve osobe ne treba da prime drugu dozu. Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE  

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa i srećna


>