Zdravlje

Ljubav

Pržite jaja na suncokretovom ulju? Evo zašto to ne trebate da radite!

Pržite jaja na suncokretovom ulju? Evo zašto to ne trebate da radite! Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrevanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida, tako da je bolji izbor od suncokretovog.

Pržite jaja na suncokretovom ulju? Evo zašto to ne trebate da radite! Svet Plus




Jaja su odličan izbor za najvažniji obrok u danu – doručak! Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu da budu vrlo zdrav obrok. Promenom masnoće na kojoj pržite jaja taj obrok možete da učinire još zdravijim, ali i ukusnijim.

 

Suncokretovo ulje zamenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok.



Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična" biljna ulja zagrevanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrevanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida.

 

Istovremeno, brže se zagreva, što čini da se jaja brže ispeku i da zadrže punoću ukusa. A OVU večeru možete jesti bez griže savesti.



 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>