Lepota

Ljubav

Prirodno posvetljivanje kose u kućnim uslovima!

Prirodno posvetljivanje kose u kućnim uslovima! Verovatno ste već čule ili čak i probale posvetljivanje kose sirćem, medom, cimetom... Da li ste znale da to možete uraditi i praškom za pecivo?

Prirodno posvetljivanje kose u kućnim uslovima! Svet Plus


Med


Slatki univerzalni med ima efekat posvetljivanja kose. To je zbog glukoze enzima oksidaze koji se nalazi u medu. On pretvara glukozu i kiseonik u hidrogen peroksid koji prirodno održava med. To je ista supstanca koju koriste frizeri za blajhanje kose. Za primenu kod kuće, bolje je pomešati med sa balsamom da bi se lakše naneo. Zatim stavite toplu maramu oko glave ili na primer zagrejani peškir, tako da enzimi mogu intenzivnije da deluju. Idealno bi bilo da ostavite preko noći i nakon toga dobro isperete. Posvetljivanje medom je idealni tretman da se povremeno osveži kosa. Prelepi sjaj i nega su uključeni.

Slana voda 


Proleće, leto, jesen ili zima- ko ne bi hteo kosu kao sa odmora cele godine, kao da ju je dotaklo sunce. Srećom to je veoma jednostavno - i bez plaže ispred vrata. Rastvorite malo soli u vodi, pustite da provrije i nanesite prohlađeni rastvor na kosu. Potom se raskomotite i ostavite mešavinu da deluje. Sunčeva svetlost pojačava efekat. Nakon toga negujte kosu sa bogatim hranljivim tretmanom kako bi se regenerisala.
Cimet


Ovaj začin je dobar prirodni osvetljivač, pogotovo za smeđe nijanse. Pomešajte jednaku količinu cimeta, isperite kosu i nanesite mešavinu ravnomerno na vlažnu kosu. Ova smesa bi trebalo da se ostavi da deluje najmanje šest sati, a idealno bi bilo da prenoći. Providna folija i kapa za tuširanje sprečavaju da cimet bude svuda po vašem krevetu. Na kraju dobro isperite sa šamponom. Sada je kosa posvetljena sa finim nijansama. Efekat: Kosa prijatno miriše na cimet!
Kamilica


Ovaj prirodni lek može takođe da se koristi kao osvetljivač posebno za plavu kosu. Sjajna crvena i zlatne nijanse mogu se postići na tamnoj kosi. Napravite čaj od sušenih cvetova kamilice ili šest kesica čaja od kamilice u jednom litru kipuće vode. Ostavite napitak da se ohladi potom isperite kosu sa njim. Najbolje je da tretman od kamilice deluje celu noć. Dok će efekti posvetljivanja biti vidljivi samo nakon nekoliko nanošenja, u međuvremenu možete uživati u predivnom sjaju.Limun


Kiselo vas razveseljava - i posvetljuje kosu: Limunovi su posebno efikasni. Njihova voćna kiselina otvara pore kose i razlaže pigmente koje sadrže. Kako bi se sprečilo da struktura kose bude previše  pogođena, treba pomešati limunov sok sa šamponom i balsamom i ostaviti da odstoji ne više od jednog sata. Dobro isperite. 
Sirće


Jabukovo sirće pogotovot pravi nove nijanse. Razblažite sirće sa vodom pre nego što ga naneste jer tako sprečavate da se kosa previše isuši. Mešavina proporcije 1:1 je idealna. Nanesite rastvor na kosu, ostavite ga da odstoji 15 minuta i dobro isperite. Ponovite proces jednom nedeljeno dok ne vidite blagi efekat posvetljivanja. Prašak za pecivo


Prašak za pecivo je idealan ako želite da odstranite višak boje sa obojene kose. Može takođe da se upotrebi kako bi se sakrila neprivlačna žuta boja ili crveni odsjaj. Kako napraviti: Rastvorite dva pakovanja praška za pecivo u mlakoj vodi (otprilike 250ml) i nanesite mešavinu na mokru kosu. Čvrsto obmotajte peškir oko glave, ostavite tretman da odstoji otprilike 20 min i dobro isperite.


Ako vas zanima:

LEPOTA

ZDRAVLJE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/schwarzkopf.rs

Povezane vesti:


>