Region

Svet

Marko Louis: Sloboda! Živa energija utkana u muziku novog albuma! (VIDEO)

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Ova živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma. "Sloboda" naslov novog singla i albuma, seže duboko u dušu čovečanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi.

Marko Louis: Sloboda! Živa energija utkana u muziku novog albuma! (VIDEO) Foto: Dragan Jereminov

“Sloboda“, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovečanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi.Album je nastavak jedinstvenog Markovog poimanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko svoju staru - i novu publiku - poziva da slave muziku u ovim izazovnim vremenima:


„Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenu, ljudi već odavno nemaju - kaže Marko o glavnoj temi albuma. - Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajim i ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvodjenje, tako i slušanjem“.Markova muzika je uvek bila jedinstvena mešavina hrabrosti i inteligencije, sa uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Marko je inspirisan drugim muzičarima, ali istovremeno im uzvraća uslugu nadahnjujući druge:

„Ovaj osećaj slobode kroz muziku, za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pesmu. Muzika šamanizma, koja se između ostalog koristi kao terapija i lek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album - očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju. Upravo takav osećaj sam imao dok sam stvarao svoju slobodu: “Sloboda “!
Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Ova živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma.

Postavljajući paralelu izmedju dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva:„Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.“

Sumirajući svoj stav prema slobodi - prema muzici - Marko poziva slušaoce:

„ Moj cilj sa albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim da podelim sa vama.“

Na ovom albumu Marko Louis je sarađivao sa umetnicima kao što su Lena Kovačević, Đorđe Miljenović Sky Wikluh, sarajevskim producentom Mak Kulenović Makhi Beatz i mnogim muzočarima iz celog regiona.„ Moja supruga Masha je gostovala na jednoj numeri, koja je posebna - kaže Marko. - Pesma “From Belgrade to Istanbul”, osim što traje preko 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje. Pesmu smo kreirali moj prijatelj i trubač Vladimir Jovanović, moj kum Nikola Jezdić Pindo i ja. Masha je svojom nežnošću stvorila intermezzo u tom putovanju i zasladila ga svojim glasom.“Pored obrade poznate pesme “Vranjanka”, u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda Helem Nejse Tihomirom Radićem Toshijem, Marko Louis je obradio i pesmu svoga oca “Neverno plavo oko” iz epohe sa Južnim vetrom.„Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih sviram uživo“  - rekao je Marko.Dakle, zavalite se i uživajte u slobodi Markovih kreacija...
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>