Region

Svet

Džej Ramadanovski biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana!

Pevač Džej Ramadanovski, preminuo je juče u 57-oj godini i biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana! Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da se takva čast zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom.

Džej Ramadanovski biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana! Screenshoot/Instagram

Skupština grada Beograda dobila je predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

Vesić je naveo da se takva čast zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom.

- Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej. Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali, i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice - rekao je Vesić na TV Hepi.Džej će možda i dobiti obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao. Da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.Džej Ramadanovski, ostavio je veliki trag na muzičkoj sceni. Od njega su se juče oprostile mnoge javne ličnosti a i građani, odajući mu počast širom Srbije, a i sveta.
 Njegovi hitovi i dan danas se rado slušaju, a ulicama Beograda su mogle da se čuju njegove pesme.

Beograđani su puštali Džejeve numere na Novom Beogradu, Voždovcu, u Studenstkom parku, kao i u drugim delovima grada.

Pogledajte video iz Studentskog parka, gde je čuo Džejev hit "Nedelja".


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>