Lepota

Ljubav & Sex

Laminacija obrva! Hit rešenje za proređene obrve!

Laminacija obrva je tehnika kojom možete konačno dobiti obrve kakve želite i to za manje od sat vremena. Hit rešenje za proređene obrve!

Laminacija obrva! Hit rešenje za proređene obrve! Screenshoot/Instagram/browup_natasa
Ovim postupkom zapravo prikrivate one male praznine u površini obrva koje se pojavljuju od 30. pa sve do 50. godine, kada kod većine žena one počinju da se polako proređuju.Proređivanje obrva nastaje kao posledica nekoliko procesa - pre svega, sklone smo da se u mlađim godinama češće podvrgavamo čupkanju, brijanju pa i depilaciji obrva a time možemo i da uništimo koren nekima od njih. Drugo, već sam proces starenja i hormonalnih promena dovodi do manje gustine kako kose tako i obrva.


Međutim, uprkos jakom trendu tetoviranja ili farbanja obrva, mnoge žene se i dalje retko odlučuju za tako radikalne postupke, pre svega zato što mogu izgledati prilično neprirodno. Zato je laminacija možda najbolje rešenje za njih. Ovde dakle nema upotreba iglica niti polutrajne šminke. Reč je, zapravo, o nanošenju preparata za trajnu obradu dlake koja obrve podiže i daje im jednak izgled na duže vreme. Za razliku od "trajne" kojom smo dobijali loknice u kosi, ova "trajna" za obrve nanosi se neprekidnim četkanjem a dlačice onda ostaju podignute oko šest nedelja. Kao i kod "mini vala", posle hemikalija za trajnu obradu dlake, na obrve se nanosi neutralizator.Podignute obrve mogu da se dodatno oblikuju tako da luk bude podignut, a svaka dlačica naglašena. Žene su oduševljene jer se svakog jutra bude sa gustim obrvama koje izgledaju kao da su već našminkane. Neke od njih kažu da efekat traje i po dva meseca.

Da li ima i nekih nuspojava? Eksperti kažu da treba posebno voditi računa o nezi kože očnih kapaka koja je posebno osetljiva. Zato sredstva za laminaciju obrva treba da budu vrlo kvalitetna ali i da na prvi znak iritacije prestanete sa postupkom.Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa i srećna

Povezane vesti:


>