Recepti

Ljubav

Ferero rolat! Spoj mekanog biskvita, hrskavih lešnika i neodoljivog krema!

Da li lešnika i čokolade ikako i ikada može biti dosta? Ferero rolat! Spoj mekanog biskvita, hrskavih lešnika i neodoljivog krema! Ne postoji ni jedan razlog da ga ne napravite prvom sledećom prilikom.

Ferero rolat! Spoj mekanog biskvita, hrskavih lešnika i neodoljivog krema! Screenshoot/milinkuvar.com





Potrebno:

5 belanaca
3 kašike šećera
5 žumanaca
1 kesica burbon vanilinog šećera
80 g šećera
100 g rastopljene tamne čokolade
20 g kakao praha
100 g brašna
½ kašičice praška za pecivo
40 g seckanih lešnika



Fil:


250 ml mlečne slatke pavlake
350 g lešnik krema (koristila sam Lino Gold sa seckanim lešnicima)




Dodatno:


100 g seckanih lešnika
4 ferero kuglice isečene na pola










Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Belanca umutite u čvrst sneg, zatim dodajte šećer i mutite nekoliko minuta na najjačoj brzini. U odvojenoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom tako da postanu bledo žuta. Dodajte kakao i rastopljenu čokoladu pa izmešajte žicom da se sjedine. Dodajte žumanca sa čokoladom umućenim belancima pa razmutite da se sjedine. Brašno i prašak za pecivo dodajte na kraju pa špatulom izmešajte da se sve ravnomerno rasporedi. 

Rasporedite testo po plehu. Ja sam koristila veliki pleh od rerne ali sam testo razvukla na otprilike 30×40 cm, a ne na ceo pleh. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon pečenja, koru gornjom stranom okrenite na čistu krpu koju ste prethodno nakvasili i dobro ocedili. Uklonite papir, pa vrlo pažljivo i polako urolajte zajedno sa krpom pazeći da kora ne popuca. Ostavite da se ohladi 30-ak minuta.

Za to vreme, umutite ohlađenu slatku pavlaku u šlag. Zatim, dodajte lešnik krem i ponovo umutite mikserom da se dobro sjedini. Ohlađenu koru koju ste prethodno odvili iz krpe, namažite sa ⅔ pripremljenog krema i pospite polovinom seckanih lešnika. Pažljivo urolajte u rolat i prebacite na tacnu za serviranje.

Premažite preostalim kremom sa svih strana a krajeve popunite ukoliko je potrebno. Na vrh rolata špricem istisnite 8-10 zvezdica. Na svaku stavite po jednu polovinu ferero kuglice a zatim pospite preostalim seckanim lešnicima. Ostavite da se ohladi minimum 1 sat, zatim isecite i poslužite uz najlepšu šoljicu kafe.





 


Još recepata možete pogledati OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Milin kuvar

Povezane vesti:


>