Zdravlje

Ljubav

Oprez! Ovo je broj kilograma koji smete skinuti u toku jednog meseca!

Koliko kilograma možete skinuti za mesec dana a da ne naškodite organizmu? Oprez! Ovo je broj kilograma koji smete skinuti u toku jednog meseca!

Oprez! Ovo je broj kilograma koji smete skinuti u toku jednog meseca! Svet Plus




Kada neko upita koliko kilograma može izgubiti za mesec dana, čak će i dijetetičari odgovoriti: Nisam siguran.


Koliko se kilograma možete rešiti i kojom brzinom zavisi od toga koliko ste teški sada, ali i od metabolizma, ishrane, nivou stresa, fizičkoj aktivnosti, kao i genetici. Ali svi se slažu da se nikad ne biste trebali podvrgavati brzim dijetama. Iako ćete možda smršati u kratkom roku, kilograme ćete vratiti još brže. Takođe, prilikom takvih procesa sagorećete i mišićnu masu, što nije dobro.


Ako postavite pitanje na ovaj način – Koliko kilograma bih mogao smršati za mesec dana? – odgovor je nešto jednostavniji. Onoliko koliko vas neće iscrpiti.



Ključ je ne ubijati se treninzima i ne izgladnjivati. Takođe, važno je ne odbijati pozive na druženja samo zato što se hrana ne uklapa u vaš režim. Izbegavajte ograničavanja i takva pravila jer će tako dijeta biti održiva.


Inače je preporuka ne skidati sedmično više od pola kilograma do kilogram, ali i te brojke zavise od gore spomenutih faktora.



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 








 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>