Svet

Region

Pravi kriminalci disali su za vrat tvorcima filma Kum!

Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansam, ovaj klasik je snimljen! Pravi kriminalci "disali su za vrat" tvorcima filma "Kum"! Sve što je pratilo famoznu trilogiju biće pretočeno u film!

Pravi kriminalci disali su za vrat tvorcima filma Kum! Screenshoot/Instagram




Beri Levinson režiraće film "Frensis i Kumg o snimanju kultne trilogije o mafijaškoj porodici Korleone. Frensisa Forda Kopolu glumiće Oskar Ajzak, dok je Džejk Džilenhol izabran da igra producenta Roberta Evansa u filmu o legendarnim i žustrim bitkama koje su se vidile tokom nastanka ovog klasika iz 1972. godine.

 

Iako je "Kum" jedan od simbola američke kinematografije - snimanje nije teklo glatko. Koplola, koji je tada imao 31. godinu bio je odlučan da ubedi Evansa i Studio da mu dozvole da snimi skupi film u Njujorku, iako se radnja originalnog scenarija Maria Puza dešavala u Kanzasu. 

 

Druga problematična ideja bila je da se lik šefa mafije dona Korleonea da Marlonu Brandu, koji godinama pre toga nije snimao nijedan film. U nekoliko navrata malo je falilo da studio prekine ceo projekat. Teški i opasni razgovori vođeni su i sa stvarnim mafijašima, koji nisu bili nimalo srećni da se mračne tajne njihovog posla prikazuju u bioskopima.

 





Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansama - ovaj klasik je snimljen, rekao je Levinson tada. 


Priča o onome što se dešavalo iza kamere čuo je od svog šefa, koji je bio -Evansov kretaivni direktor i deo svih tih famoznih zakulisnih radnji i rasparva. Još uvek se ne zna ko će igrati glumce iz filma, ali je jasno da će glavna tema filma biti sukob filmadžija i Studija, koji je očajnički želeo da snimi hit.

 

Podsetimo, prvi deo filma "Kum" dobio je Oskara za najbolji film i najbolji prilagođeni scenario. Takođe, Malon Brando je nagrađen za najbolju mušku ulogu, ali je od toga možda poznatiji njegov bojkot Oskara. Umesto njega na scenu se popela Sašin Litlfedr - indijanska aktivistkinja, u tradicionalnoj odeći Apača, koja je održala dug govor o pravima indijanaca, ali je i ona odbila da primi zlatnu statuu. 








Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>