Lepota

Ljubav

Regeneriše oštećenu kosu sto posto! Napravite čudo!

Napravite čudo! Regeneriše oštećenu kosu sto posto! Ukoliko do sada niste koristili prirodna ulja, jer ste mislili da će vasa kosa postati masna, predlažemo da zaboravite na to, i pogledate naš rejting najboljih prirodnih ulja za kosu.

Regeneriše oštećenu kosu sto posto! Napravite čudo! Svet Plus
Maslinovo ulje
Maslinovo ulje nije samo važan deo zdrave ishrane, već i vrlo efikasan način za negu i jačanje kose. Sadrži prirodne antioksidante i omega-3 masne kiseline koji jačaju strukturu kose i štite je od oštećenja slobodnih radikala i UV zraka.


Pored toga, maslinovo ulje je takođe pogodno za masažu vlasišta. Koristite ulje 1-2 puta nedeljno i nakon nekoliko upotreba sigurno ćete videti rezultat.
Kokosovo ulje
Kokosovo ulje ima ne samo čarobni tropski miris, već i snažno revitalizujuće dejstvo. Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, kokosovo ulje neguje kosu iznutra, ostavljajući je glatkom i sjajnom. Takođe, ulje je bogato laurinskom i kaprinskom kiselinom - prirodnim antiseptikom i antioksidantima. Oni štite vlasište i jačaju njegovu prirodnu barijeru.


Arganovo ulje
Arganovo ulje se s razlogom naziva „tečno zlato“. To je jedno od najskupljih i najefikasnijih ulja. Arganovo ulje (zvano i marokansko ulje) bogato je vitaminom E, omega-3 masnim kiselinama i antioksidantima koji bukvalno mogu da ožive i oštećenu kosu.

Pored toga, za razliku od drugih ulja, arganovo ulje je praktično nemasno, što omogućava upotrebu svakodnevno i ne stvara dodatne poteškoće prilikom ispiranja.


 
Ulje avokada
Ulje avokada, kao i samo voće, sadrži proteine, zdrave masti, esencijalne aminokiseline i vitamine (A, D, E i B6), zbog čega sanira oštećenja nastala na kosi. Ulje avokada je prilično intenzivno i gusto, tako da može donekle da slepi kosu, uskraćujući joj volumen.Ricinusovo ulje
Idealno je za podsticanje rasta nove kose. Bogato je vitaminom E, mineralima i proteinima. Ulje takođe sadrži antioksidante koji održavaju normalan nivo keratina u osovini kose, čineći je jakom i glatkom.Pored toga, pomaže u kontroli procesa gubitka kose, a zahvaljujući svojim antimikotičkim svojstvima odlično je protiv peruti. U prodavnicama birajte ricinusovo ulje hladno presovano (slično maslinovom ulju) i koristite kao masku 2-3 puta nedeljno.


 


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/harpersbaazar.rs

Povezane vesti:


>