Style

Ljubav

Šta retrogradni Mars donosi svakom znaku horoskopa!

Mars nam poručuje da usporimo, ali da nastavimo da se borimo – ključ uspeha je generalno, kontrola impulsivnosti. Ne trčite ka cilju, već puzite lagano kao kornjača, jer je put ispunjen izazovima. Šta retrogradni Mars donosi svakom znaku horoskopa!

Šta retrogradni Mars donosi svakom znaku horoskopa! Svet Plus






Ovan
Vi imate neke prednosti, jer je Mars vladar vašeg znaka, ali ovo može biti mač sa dve oštrice za mnoge Ovnove, jer ta energija će trajati mesecima. U ovom periodu, naučićete se strpljenju, sviđalo se to vama ili ne. Retrogradni Mars će vam pokazati da je eksplozivnost apsolutno nepoželjna u rešavanju problema, jer može samo da pojača nervozu – i vašu i svih oko vas. Ne dozvolite da vas obuzme bes, krećite se lagano hladne glave i pribrani – ovo je period sazrevanja, dok menjate brzinu i čekate da Mars uspostavi direktan hod u novembru. 



Bik 
Sa retrogradnim Marsom potrebno je da naučite kako da usmerite svoj bes, jer ćete se suočavati sa stvarima koje vas jako izazivaju. Ako zatvarate i potiskujete svoje emocije i frustracije, mogli biste da eksplodirate poput vulkana. Pronađite načine da se izrazite adekvatno, da nikoga ne uvredite i da zadržite smirenost i poštovanje. Čak i tamo gde ste potpuno u pravu, moraćete da naučite da se služite diplomatijom, da budete taktični i da bolje komunicirate. Meditirajte da biste se rasteretili emocionalnih blokada i sačuvajte strpljenje. 



Blizanci 
U periodu retrogradnog Marsa ćete preispitivati kako vas drugi vide i usredsrediti se na promenu slike koju o sebi predstavljate u javnosti. Nemojte praviti nikakve drastične promene u užem krugu ljudi, neka stvari teku. Jeste “pod lupom” i sve su oči uprte u vas, a da biste imali koristi od svog truda, morate se kretati pravolinijski, raditi sve kako treba i ne ubacivati seee u nepotrebnu dramu. 



 




Rak 
Period retrogradnog Marsa za vas je bojno polje – zalazite u jedan od najintenzivnijih tranzita, zbog koga ćete sprovoditi promene, koje će biti vidljive krajem godine. Vi se trkate ka vrhu, ali i ne slutite da se možda već nalazite tamo. Sud vam može biti zamagljen, pa će vam se činiti da ne stižete nikuda. Izbegavajte svađe i prepirke, jer vas mogu povrediti, zadržite koncentraciju i iščekujte svoju nagradu. 



Lav
Na početku tranzita, stvari mogu izgledati vrlo nepovoljno. Kao vatreni znak, možete pronaći korisne načine za usmeravanje ove energije u produktivne napore. Dok vas retrogradni Mars drži, Venera vam priskače u pomoć i omogućava vam da se krećete napred. Potrebno je da vežbate strpljenje i da se oslobodite pritiska postignuća, koji vas može navesti da menjate svoje ciljeve ili obrazovnu svrhu. Sačekajte sa takvim odlukama dok period retrogradnog Marsa ne prođe.




 





Devica 
Fokus na sebe i svoj put postaje jasniji tokom retrogradnog kretanja Marsa. Ko ste i koje su vaše vrednosti – bićete neumorno testirani, dok Mars ne krene direktnim hodom. Za to vreme bi vam bilo pametno da promišljate i ne preduzimate nikakve mere, dok pritisci ne popuste i dok se ne pomirite sa prošlošću i ljudima sa kojima ste možda bili u sukobu. Vežbajte to pomirenje i smirenje u odnosima sa svima oko sebe i malo usporite, da vam detalji ne promaknu. 




Vaga
Ovo je idealno vreme za uvežbavanje onoga što vi zapravo podrazumevate – krajem ovog meseca uticaj Merkura i Sunca u vašem znaku, predstaviće vam hladno, mirno i pribrano ponašanje koje vam je potrebno da biste prebrodili ovaj tranzit. Izaberite svoje bitke, umesto da iskaljujete frustracije na najbližima. Sačuvajte strpljenje i ostanite uporni, ali taktično i diplomatski (što umete), kako biste osetili da imate neku kontrolu, dok Mars ne krene direktno. 



Škorpija 
Spremni ste da izađete na kraj sa izazovima i pronaći ćete smislene načine da ovaj tranzit iskoristite u potpunosti. I do sada ste se borili za stvari koje želite, a sada ćete tu borbu uvesti u finiš – retrogradni Mars će vam omogućiti da vidite gde treba da unesete promene i kako da upravljate svojim vremenom i energijom. Venera u Lavu će pozitivno uticati na vas, sve dok i dalje budete korak ispred svih. 



 



Strelac
Iako se stvari mogu izgledati kao zabavna igra, one to nisu – Mars vas motiviše i verovatno dodaje dozu realizma vašem životu. Ali, ponekad ne dobijate ono što želite i potrebno je da budete strpljivi. Možete se osećati nostalgično, razmišljajući o svojim prošlim romansama i o tome kakve želite da budu u budućnosti. Iskoristite energiju koju osećate produktivno, a ako ulazite u konflikte i pod stresom ste, odvojte svakog dana neko vreme za opuštanje. 




Jarac 
Kao i za Rakove, za vas je ovaj period bojište i osećate se kao da ratujete sa svim i svačim oko sebe. Pokušajte da usporite, jer će vam se, pod uticajem retrogradnog Marsa, kreirati ponovljene situacije, koje uopšte nisu prijatne. Budite taktičar ovog “rata”, umesto da budete ratnik u ovom periodu. Saturn pojačava frustraciju i potrebu za delanjem, dok čekate odgovore, ali stvari uporno stagniraju. Ostanite strpljivi pred svim iskušenjima i ne dozvolite da vas bes navede na ishitrene postupke. Dišite, dok se ne uravnotežite.  



 




Vodolija 
Bićete fokusirani u ovom periodu i precizniji u svojim namerama i skloni da nešto preduzmete. Ali retrogradni Mars vam poručuje da zastanete i razmislite, pre nego što bilo šta učinite. Ovo se odnosi na način kako se izražavate i šta govorite, pa budite oprezni, da ne biste uvredili i razbesneli druge. Vaš um je oštar i vaš jezik ume da opeče, zato “izbrojte do 10” pre nego što progovorite i za to vreme preformulišite ono što ste hteli da kažete. Usmerite energiju u kreativna istraživanja na polju lične poželjnosti i privlačnosti i adekvatne hrane za svoj ego, Venera vas podržava u tome. 




Ribe 
Predstoji vam težak put uz retrogradni Mars, koji vas tera da radite više, da razvijate ambicije i razmišljate o tome kako da pažljivije i ekonomičnije upravljate svojim finansijama. Za mnoge Ribe ovo je period učenja putem pokušaja i pogrešaka – nemojte udarati glavom o zid, već procenite šta je vredno vaše pažnje, čime treba da se pozabavite i ne budite impulsivni kada se suočavate sa problemima. Ponekad je najbolje rešenje prikupljanje informacija i upućenost u neku temu – iskoristite to da naučite, preradite i bolje razumete neke stvari. 



 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: wannabemagazine

Povezane vesti:


>