Lepota

Ljubav

Nega kose u jesen! Saveti da je ojačate! Promenite strategiju!

Dobar deo pripadnica lepšeg pola tada se bori sa pitanjem – skraćivanja kose ili zadržavanja njene dužine i suočavanja sa posledicama. Nega kose u jesen! Saveti da je ojačate! Promenite strategiju!

Nega kose u jesen! Saveti da je ojačate! Promenite strategiju! Svet Plus
Dobar deo pripadnica lepšeg pola tada se bori sa pitanjem – skraćivanja kose ili zadržavanja njene dužine i suočavanja sa posledicama. Zašto? Pre svega jer promena temperature, hladnije vreme ali i svi oni dani pod intenzivnim sunčevim izracima, nisu baš blagonakloni prema vlasima kose. Kako bi imali dugu i lepu kosu potrebno je da uložite vreme i negujete je na pravi način celom njenom dužinom. 


Izlomljena kosa, rascvetali krajevi i tanke niti, koje deluju isušeno podrivaju san o predivnoj dugoj kosi. Ali, ne mora sve da bude tako beznadežno. Potražili smo savete stručnih stilista i prenosimo vam ovim putem njihovo iskustvo u pogledu nege kose.
KAO PRVO, SVE DOVEDITE U PITANJE


Ako želite da imate dugu i zdravu kosu, prvo što treba da utvrdte jeste zašto ona već nije takva. Razmislite o svojoj dnevnoj rutini kose, da li pri pranju koristite toplu ili hladnu vodu, koliko često perete kosu, koje proizvode za negu koristite, da li je sušite fenom ili na prirodan način, da li je često vezujete, kao i kako se hranite. Takođe i brojni zdravstveni problemi mogu da budu uzrok nezdrave i lomljive kose.
 USVOJITE POTOM ZDRAVIJI NAČIN ŽIVOTA

Istina lakše je reći nego uraditi, ali nije nemoguće. Rast kose je zapravo pokazatelj vašeg ukupnog zdravlja. Vaš životni stil je ogroman faktor koji utiče na izgled vaše kose. Stres, zagađenje, previše izlaganja duvanskom dimu i Suncu, može biti pogubno za kosu. S druge strane unos dovoljne količine vode, zdraviji način ishrane koji podrazumeva mnogo vitamina i minerala može da pospeši rast kose i učini je zdravijom.

PROMENITE STRATEGIJU FARBANJA KOSE

Farbe za kosu (pri tom mislimo na sve farbe) doprinose isušivanju i lomljenju vlasi kose. Naročito kada se radi o kosi koja je izbeljena. Prečesto farbanje je vaš glavni neprijatelj koji vas sprečava da imate dugu i sjajnu kosu. Stilisti preporučuju da ukoliko je moguće maksimalno produžite vreme između dva farbanja, kao i da farbate samo izrastak kose ali i ne kosu celom dužinom, jer na taj način nećete dodatno uništavati već prefarbane vlasi.
 

MANJE PERITE KOSU

Stilisti se slažu u jednom – prečesto pranje kose je uzrok broj jedan lomljivih vlasi. Dva puta nedeljno je sasvim dovoljno učestala navika pranja kose. Sve preko toga dovodi do isušivanja vlasi i gubitka njene prirodne masnoće.


MENJAJTE MASKE ZA KOSU

Sasvim je razumljivo da obožavate vašu masku za kosu, koja tako fantastično miriše i daje kosi predivan sjaj. Ali s vremena na vreme (nakon potrošene jedne tube) promenite masku koju koristite. Na ovaj način vaša kosa neće postati zasićena aktivnim sastojcima koji su prisutni u maskama koje koristite.Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Ženskimagazin.rs

Povezane vesti:


>