Ostalo

Smeno

Evgenija Kuni: Ona je sinonim za anoreksiju! Njen život je mračan!

Kao i mnoge današnje tinejdžerke, i ova devojka Evgenija Kuni je kao vrlo mlada uplovila u svet društvenih mreža i vremenom izgradila poznato ime i stekla veliki broj pratilaca. Ona je sinonim za anoreksiju! Njen život je mračan!

Evgenija Kuni: Ona je sinonim za anoreksiju! Njen život je mračan! Screenshoot/Instagram

Još iz faze popularnosti čuvene mreže "Tambler", njena slika poznata je i onima koji ne znaju da je ova devojka danas influenserka, a njen život je mračan, o čemu svedoče i njene slike.


Evgenija Kuni (26) je već godinama sinonim za anoreksiju. Već prvom svojom slikom koju je postavila na internet postala je viralna, a njena mršavost je zastrašujuća i opasna.

Na jutjubu govori o šminkanju i modi, a JuTjub, mreža koja ju je i proslavila, gura je još dublje u ponor anoreksije.


Gledaoci koji dolaze na njen kanal retko kada prate ono što govori o puderima, karminima ili odeći koju nosi. Mogu samo da u njeno telo - visoka je 170cm i ima manje od 41 kilogramaTo je u poslednje vreme postao obrazac slave na internetu - osobe sa evidentnim zdravstvenim problemima postaju slavne i uticajne eksploatišući svoje stanje, što ih dalje uvodi u začarani krug - ne obraćaju se stručnjacima za pomoć jer, ukoliko to stanje reše, gube slavu na internetu.


Evgenija ima više od dva miliona pratilaca na Jutjubu. Do danas, zaradila je više od pola miliona dolara na račun svojih snimaka. Nesumnjivo je da ljudi na njen kanal dolaze mnogo više zbog njenog tela nego zbog njenih saveta o modi i šminkanju. Zbog toga, Evgenija već godinama živi sa anoreksijom. Nikada nije potvrdila da ima anoreksiju, već publici šalje zagonetne poruke poput "nikad ne dopuštajte da ono što govore o vama utiče na vas". O sebi kaže da "prosto tako izgleda".


Svi komentatori se ispod njenih snimaka osvrću na njeno telo, ne na sadržaj koji kreira. Uglavnom joj poručuju da je odavno trebalo da ode u bolnicu i započne sa lečenjem, još pre nekoliko godina. Neki je optužuju i za promovisanje anoreksije jer, dok prikazuje novu odeću koja spada sa nje, ne mogu a da se ne zapitaju da li je ona uopšte svesna da je bolesna, iako se čini da uživa u prizoru svog mršavog tela.


Pokrenuta je i peticija 2016. godine da se Evgenija ukloni sa Jutjuba. Prikupljeno je oko 16.000 potpisa, a onda je peticiju ukinuo sajt Change.org zbog kršenja njihovih uslova korišćenja. Pokrenuto je još inicijativa uključujući i bojkot njenih snimaka, međutim, sve što je preduzeto je propalo jer je svaki vid pokušaja publike da joj pomognu Evgeniji privuklo još više pratilaca, zainteresovanih da vide o čemu se radi. Mnogi pratioci kažu da svraćaju na njen kanal "samo da vide da li je i dalje živa" i pitaju se dokle će društvene mreže dopuštati ovakvu praksu. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>