Lepota

Ljubav

Maskara i pravilan način nanošenja! Ugao mazanja je najbitniji!

Živeli smo u zabludi... Maskara i pravilan način nanošenja! Ugao mazanja je najbitniji! Čitave generacije žena nanosile su je pogrešno!

Maskara i pravilan način nanošenja! Ugao mazanja je najbitniji! Screenshoot/Instagram

Kada pogledate fotografije glumica iz ere Zlatnog Holivuda ne možete, a da se ne zapitate koje su tehnike one koristile za postizanje fantastično našminkanih očiju, s obzirom na to da tada nije bilo dostupno ni tećina proizvoda koja nam je dostpuna sada.


Ono što su radile zapravo i nije trik, koliko način na koji su nanosile maskaru, a koji zahvaljujući uglu pod kojim se nanosi, na potpuno drugi način prileže na trepavice.

Ovaj "trik" sasvim slučajno otkrila je Dakota Džonson, pričajući o svojoj svakodnevnoj beauty rutini, te je tako otkrila i da je upravo od svoje bake - koja je ni manje ni više no čuvena Hičkohova heroina - Tippi Hedren, naučila kako da stavlja maskaru.

U pitanju je način na koji se maskara mazala na trepavice na način na koji su to radile (Ne samo Daktoina baka i dive Zlatnog Holivuda) već i naše bake, ali je vremenom, zato što je možda malo komplesniji, ovaj način prosto zaboravljen.Umesto da gledate pravo u ogledalo ili na gore i tako mažete maskaru sa unutrašnje strane trepavica, gledajte na dole i nanosite maskaru od korena ka vrha trepavica na ovaj način. Olakšajte sebi tako što ćete ogledalo staviti u nivo ispod brade, dakle na sto ispred sebe.


Šta se dobija: trepavice koje su namazene čitavom dužinom, bez mrlja ispod obrva.Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>