Lepota

Ljubav

Nega lica! Proizvodi koje trebate izbegavati! Cena nije uvek odraz kvaliteta!

Nega lica! Sigurno često verujete da nešto mora da ima odlično delovanje ako se radi o paprenoj ceni. Proizvodi koje trebate izbegavati! Cena nije uvek odraz kvaliteta! Razlika u cenama često odražava marketing i brendiranje, a ne sam kvalitet proizvoda.

Nega lica! Proizvodi koje trebate izbegavati! Cena nije uvek odraz kvaliteta! Screenshoot/Instagram
Lako je pomisliti da je delotvornost nekog proizvoda za negu kože povezana s njegovom tržišnom vrednošću. Tako sigurno često verujete da nešto mora da ima odlično delovanje ako se radi o paprenoj ceni.


Međutim, kako zapravo možete da znate da li ulažete svoj teško zarađeni novac u zaista neverovatan proizvod ili ne? Isto tako, važno je da znate da postoje i oni proizvodi koje jednostavno ne biste trebali da uključujete ​​u svoju rutinu nege jer su neučinkoviti ili potencijalno štetni. Upravo zato, stručnjaci su izdvojili neke proizvode za negu kože koje bi trebali u potpunosti da izbegavamo. Neki od njih će vam se možda činiti logičnim, dok su drugi pomalo šokantni. Međutim, na kraju će vam svaki od ovih saveta uštedeti novac i očuvati zdravlje i lepotu vaše kože.BEZ KLINIČKI DOKAZANOG DELOVANJA NEMA KUPOVINE

 

Ovaj savet vam se možda čini očiglednim, ali definitivno postoje neki sastojci koji tvrde da čine čuda, dok u stvarnosti to nije baš tako. Možda će vam doći da zagrabite onaj serum koji se može pohvaliti dijamantima kao zvezdanim sastojkom, međutim, dobro razmislite. Ako ne postoje istraživanja ili statistike koje bi potkrepile njihove tvrdnje, sve bi to mogao biti samo marketing. Postoji mnogo proizvoda čije delovanje nije potkrepljeno nikakvim kliničkim dokazima, a isto tako postoje i mnogi sastojci koji zapravo nisu dobri za kožu.

 

Zavisno od toga koja je vaša briga vezano za kožu, klinički dokazani sastojci za lečenje problema poput akni, znakova starenja i oštećenja od sunca su na primer, retinol i kiseline poput glikolne kiseline. Ako niste sigurni koji su još sastojci dokazano učinkoviti uvek možete istražiti neki brend na Internetu da biste stekli uvid u delotvornost njihovih proizvoda. Tako možete da proučite i sastojke koji se nalaze u proizvodu koji želite, kao i delovanje tog sastojka.


 
PROIZVODE SA SASTOJCIMA KOJI ZAČEPLJUJU PORE UVEK JE POŽELJNO IZBEGAVATI

 

Ovo je još jedna stavka za koju možda mislite da se podrazumeva, ali postoje različiti proizvodi za negu kože sa sastojcima koji zapravo štete koži. Nažalost, većine njih najčešće nismo ni svesni. Na primer, petrolatum je sastojak koji se koristi u mnogim sredstvima za čišćenje lica, dok se lanolin koristi u mnogim bogatim hidratantnim kremama. Ipak, to su sastojci koji zapravo vašoj koži donose više štete nego koristi. Oni začepljuju pore, a stvaraju iluziju hidrirane kože stvaranjem filma na njenoj površini. Zato su to dva primera sastojka koja bi definitivno trebali da izbegavamo. Umesto teških hidratantnih krema, isprobajte hidratantni serum obogaćen hijaluronskom kiselinom.

 

PROIZVODI ZA NEGU KOŽE KOJI SADRŽE PARFEME MOGU BITI ŠTETNI

 

Svi često padnemo na lepe mirise, kako parfema, tako i proizvoda za negu kože. Međutim, stručnjaci kažu da su parfemi u proizvodima za negu nešto što treba izbegavati po svaku cenu. To je nadražujući sastojak koji možda nećete moći da primetite na površini kože, ali vaša koža bi mogla da počne da pokazuje ​​znakove pogoršanja. Ti znakovi bi mogli da imaju dugoročna oštećenja .

 

IZBEGAVAJTE HEMIJSKU ZAŠTITU OD SUNCA

 

Hemijska krema za zaštitu od sunca razlikuje se od fizičke kreme po tome što UV zrake pretvara u toplinu, dok fizička krema za zaštitnu od sunca radi na koži i odbija UV zrake. Budući da je hemijska krema za zaštitu od sunca napravljena od spojeva koji se zapravo apsorbiraju u kožu, stručnjaci preporučuju korišćenje fizičke zaštite. Takve kreme sadrže sastojke poput cinkovog oksida i posebno se preporučuju onima koji imaju akne ili osjetljivu kožu. Tako ćete izbeći potencijalnu iritaciju.MOGLI BI DA PRESKOČITE KUPOVINU KLASIČNE HIDRATANTNE KREME ONOG LUKSUZNOG BRENDA

 

Nemojte nas pogrešno shvatiti, kao pravi beauty entuzijasti i sami ponekad volimo da uložimo u luksuznije proizvode za negu kože. Međutim, stručnjaci kažu da će povoljniji osnovni proizvodi jednako dobro obaviti posao. Stručnjaci ne tvrde da luksuzni brendovi kreiraju lošije proizvode, samo to da proizvode poput hidratantne kreme, kreme za sunčanje ili sredstva za umivanje lica, možete dobiti po nižim cenama, a da su jednako delotvorni. Razlika u cenama često odražava marketing i brendiranje, a ne sam kvalitet proizvoda.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>