Zdravlje

Ljubav

Plavi patlidžan vitaminska bomba! Sadrži minerale, hrani mozak, oslobađa od stresa!

Plavi patlidžan izgleda kao obično povrće, ali on zapravo ima mnogo zdravstvenih prednosti. Ovo povrće sadrži mnogo vitamina i minerala, hrani mozak, snižava loš holesterol u krvi, oslobađa od stresa. Vitaminska bomba!

Plavi patlidžan vitaminska bomba! Sadrži minerale, hrani mozak, oslobađa od stresa! Svet Plus




Svako ko bi želeo da se posveti zdravom načinu života trebalo bi što pre da plavi patlidžan uključi u ishranu, a evo koje su prednosti ukoliko ga konzumirate. 

Gubljenje težine - Plavi patlidžan je povrće koje ima visok sadržaj vode i veoma malo kalorija. Ova njegova osobina čini ga idealnim u ishrani koja je namenjena gubitku kilograma. Sunđerasta tekstura ovog povrća olakšava ove njegove karakteristike, pa se stoga ono može konzumirati u svom prirodnom obliku, što se i preporučuje kad god je to moguće.

Srce - Iz sličnih razloga kao i kod eliminacije kilograma, plavi patlidžan je odličan i za naše srce, jer on aktivno radi na poboljšanju zdravlja celog organizma. Studija o efektima soka plavog patlidžana pokazala je da on može pomoći u snižavanju nivoa lošeg holesterola, poboljšanju zdravlja zidova arterija i opuštanju krvnih sudova.

Mozak - Visok nivo fitonutrijenata u plavom patlidžanu pomaže moždanim funkcijama tako što poput zaštitnog omotača štiti mozak od slobodnih radikala i različitih vrsta povreda. Kompleks vitamina B pomaže u olakšanju od fizičke i mentalne napetosti. Uključivanje ovog povrća u nedeljni režim ishrane omogućava nam da mislimo mnogo brže i dinamičnije.

 

Imate bubuljice i akne?! Evo koju hranu uopšte ne smete da jedete!









Zatvor - Osobe koje proživljavaju hroničnu opstipaciju stomaka mogu osetiti izuzetne benefite od upotrebe plavog patlidžana u svakodnevnoj ishrani.

Vlakna koja ima ova biljka podstiču pražnjenje creva i dodatno ispiraju njihovu unutrašnjost, što ih održava čistim od otrova. Plavi patlidžan dodatno pruža pomoć u tretiranju hemoroida i kolitisa.

Kalorijski unos - Iako možda niste pobornik brojanja kalorija, mora se priznati da su one mnogo važne, jer sve namirnice imaju različit broj kalorija u sebi. Ovo povrće svrstava se u prave rekordere kada je reč o kalorijskom sastavu, jer je neverovatno da je toliko mnogo hranljivih materija zbijeno u tako malo kalorija.

Jedna šolja plavog patlidžana ima svega 35 kalorija, što je zapanjujuće mali broj u odnosu na druge vrste povrća.

Prevencija raka - Istraživanja u Japanu pokazuju da sok plavog patlidžana može da smanji rizik od raka jer ovo povrće sadrži tripsin, koji je inhibitor proteaze, a smatra se komponentom koja pomaže pri neutralizaciji ćelija koje izazivaju rak.  


 

Nedeljni horoskop 7.-13.09.2020. godine: Vaga, Škorpija, Strelac!

Nedeljni horoskop 7.-13.09.2020. godine: Ovan, Bik, Blizanac!

Nedeljni horoskop 7.-13.09.2020. godine: Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop 7.-13.09.2020. godine: Jarac, Vodolija, Riba!





Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>