Region

Svet

Lepa Brena je tokom studentskih dana bila dadilja Ane Štajdohar!

Smatra se jednom od najvećih jugoslovenskih zvezda, a i dan-danas ima prestižnu muzičku karijeru. Međutim, malo se zna o njenim ranim počecima i siromaštvu u kojem je živela. Lepa Brena je tokom studentskih dana bila dadilja Ane Štajdohar!

Lepa Brena je tokom studentskih dana bila dadilja Ane Štajdohar! Screenshoot/InstagramIz rodnog Brčkog, Lepa Brena je u Beograd stigla 1979. godine gde je upisala studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu. Tada je njena petočlana porodica živela samo od jedne – očeve plate. Radio je kao medicinski tehničar, dok je mama povremeno zarađivala kao krojačica. To Breni nije bilo dovoljno za život u Beogradu, pa je odlučila da se zaposli.

Na početku studija, odazvala se oglasu mladog bračnog para Štajdohar kojem je bila potrebna dadilja. Ni manje ni više, devojčicu koju je Brena trebalo da čuva bila je pevačica Ana Štajdohar. Nekada bivša članica grupe Tap 011, danas uspešna samostalna pevačica.


 


"Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom", rekla je Ana jednom prilikom.


Lepa Brena je vrlo brzo shvatila da ne može da opstane u velikom gradu s malim primanjima i da uporedo studira, pa se vratila u rodno Brčko. Ipak, imala je velike ambicije i snove da postane pevačica.

Sa lokalnim bendom u svom gradu je počela da nastupa, ali su izvodili rok muziku i tako je bilo sve dok jednog dana u Brčko nije došao sastav Lira šou. Oni su tada tražili pevačicu i Brena se javila na oglas.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo.rs

Povezane vesti:


>