Lepota

Ljubav

Problem vam je masna koža?! Maska koje će učiniti čudo!

Problem vam je masna koža?! Maska koje će učiniti čudo! Uklanja višak sebuma i čisti kožu od nečistoća iz temelja! Sve sastojke već imate u kuhinji, pa zašto onda ne biste odmah isprobali njenu delotvornost?!

Problem vam je masna koža?! Maska koje će učiniti čudo! Svet Plus




Masna koža sklonija je nastanku bubuljica, mitisera i akni. A višak sebuma (prirodne masnoće kože) koji se pojačano luči, ostavlja vizuelni utisak kao da vam koža ima masan odsjaj.

 

Ukoliko imate masnu kožu lica, potrebno je, pored redovne nege preparatima za masnu kožu lica, dodatno sredstvo koje će pomoći u odstranjivanju viška masti, mrtvih ćelija kože i nagomilane prljavštine iz pora, a ova maska je idalna upravo za to.

 

Maska od belanaca, meda i brašna, koju možete napraviti lako i brzo od nabrojanih sastojaka koje svi imamo kod kuće, učiniće da se smanji višak sebuma, očistiće kožu i normalizovati nivo masnoće u njoj.

 

Ovog leta nemojte nositi fleke od sunca! Poštujte ova zlatna pravila!






Belance se često koristi u maskama kao sredstvo koje zateže i tonira kožu, što u osnovi znači da pomaže isušivanju kože. Ovas i brašno imaju funkciju da apsorbuju višak masti i urade piling mrtve kože koja može da zapuši pore. Med će nahraniti kožu, dati joj elastičnost i uticati na zaceljivanje i smirivanje kože.



Potrebni sastojci:

1 belance
1 kašika meda
Ovas ili brašno

 

Priprema:

 

Umutite belance i med tako da se dobro sjedine i postanu penasti. Dodajte ovas ili brašno i mešajte sve dok smesa ne dobije konzistenciju paste. Nanesite na lice (izbegavajte područje oko očiju) i pastu laganim pokretima utrljavajte u kožu. Ostavite masku da odstoji oko 10 minuta, a nakon toga isperite toplom vodom.



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>