Lepota

Ljubav

Ovog leta nemojte nositi fleke od sunca! Poštujte ova zlatna pravila!

Ovog leta nemojte nositi fleke od sunca kao suvenir! Poštujte ova zlatna pravila svetskih dermatologa jer ništa ne uništava kožu više od sunca. Smanjite šećere, jer oni uništavaju kolagen i elastin koji kožu čine jakom i savitljivom, što dovodi do stvaranja bora.

Ovog leta nemojte nositi fleke od sunca! Poštujte ova zlatna pravila! Svet Plus




Leto ne prija koži, jer štetni UV zraci, visoke temperature i vlaga direktno "udaraju" na nju, isušuju je, kradu elastičnost više od bilo čega, a pegice i bore dolaze kao posledica takvog "napada". Zato stručnjaci savetuju da je u ovom periodu posebno negujete.


- Ukoliko izlazite napolje, koristite kreme sa zaštitnim faktorom i nosite naočare, jer one štite osetljiv predeo oko očiju koji ne može drugačije da se sačuva.


- Počnite da koristite retinol, ali samo noću, jer sunčeva svetlost poništava njegovo dejstvo.

- Dvaput nedeljno na lice nanesite masku od sveže kuvanog krompira, koji ste izgnječili i pomešali sa žumancetom i malo mleka, zagrejali da bude topla smesa i naneli na kožu. Isperite je posle 20 minuta vrućom vodom i na kraju umijte lice vrlo hladnom vodom.


- Smanjite šećere, jer oni uništavaju kolagen i elastin koji kožu čine jakom i savitljivom, što dovodi do stvaranja bora. Umesto šećera jedite žitarice.

 

Retrogradni Uran u avgustu! Planeta iznenađenja! Spremite se!

Vikend horoskop! Poslušajte intuiciju!







- Konzumirajte što više maslinovo ulje, ribu, jogurt, sveže voće i povrće.


- Ne preterujte sa pilingom, jer nas površinski sloj kože štiti od bakterija, zagađenja i UV zračenja.


- Vežbajte, pošto Fizička aktivnost može da uspori proces starenja, podmlađujući tonus mišića i poboljšavavajući cirkulaciju i protok krvi, što se pozitivno odražava na ten. 



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>